Hírek

Drónvédelmi társaságot alapít a 4iG Csoport

A 4iG Nyrt. a mai napon bejegyzési kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságára, amelynek értelmében a 4iG, a 4iG csoporthoz tartozó veresegyházi székhelyű Rotors & Cams Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., valamint az iG TECH Magántőkealap RAC Antidrone Zrt. néven drónvédelmi technológiai társaságot alapítására.

4ig

A RAC Antidrone Zrt. részvényeinek 25-25 százalékát a 4iG és az iG TECH, 50 százalékát pedig a Rotors & Cams tulajdonolja.

„A pilótanélküli repülőeszközök elmúlt években tapasztalt fejlődésének egyik következménye, hogy a drónok elleni védekezés mostanra önálló iparággá vált. Ezért döntöttünk a Rotors & Cams átalakításáról, amelynek eredményeként a drónelhárító rendszerekkel kapcsolatos képességeket egy új vállalatba szervezzük ki.” – mondta el a cégalapítás kapcsán Blénessy László, a 4iG Nyrt. vezérigazgató-helyettese. „A Rotors & Cams számos létesítmény védelmét biztosító referenciával rendelkezik a drónelhárítás területén, így a társaság jelentős tudástranszferrel támogatja az új leányvállalat létrejöttét, ugyanakkor párhuzamosan tovább folytatjuk a magas szintű fejlesztési, gyártási és üzemeltetési tevékenységünket is.” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Az UAV technológiák fejlesztése, az új technológiák honosítása és piacra jutása a 4iG csoporton belül kiemelt stratégiai terület, így a RAC Antidrone Zrt. működésének felügyelete a 4iG technológiáért felelős vezérigazgató-helyetteséhez Blénessy Lászlóhoz fog tartozni, a társaság napi operatív irányításáért pedig Szepessy Kornél lesz felelős.

szk

Az RAC Antidrone Zrt. autonóm repülésre képes eszközök ellen kínál légtérellenőrző és légtérvédelmi megoldásokat az ipari, közlekedési, a védelmi és civil szférának. Az új társaság az elérhető legmodernebb technológiák integrációja mellett, hazai tudásbázison alapuló egyedi fejlesztésekkel és speciális innovációs tevékenységgel kíván megjelenni a hazai és nemzetközi piacon.

Szólj hozzá