Hírek

Drónt észleltek – Gatwick repülőtér forgalmát vasárnap közel egy órára lezárták

A London-közeli Gatwick repülőtér forgalmát vasárnap közel egy órára lezárták , mert egy gyanús drónt észleltek a légtérben. A brit hatóságok lefolytatták a szükséges vizsgálatokat, és újra megnyitották a repteret.  

640px Gatwick Airport 50850159593

London második legnagyobb nemzetközi repülőtere és második legforgalmasabb légikikötője összes évi utasforgalom alapján a Heathrow után az Egyesült Királyságban.

A nyugat-sussexi repülőtér szóvivője elmondta, hogy a működést átmenetileg felfüggesztették, röviddel 13:45 előtt, de körülbelül 50 perccel később újraindult. A lezárás során 12 bejövő repülőgépet más repülőterekre irányítottak át. A szóvivő hozzátette: az utasok biztonsága abszolút prioritás a számukra. Az átirányított járatok között volt a British Airways Mallorcáról Londonba tartó, valamint az EasyJet Velencéből érkező járata, előbbit a Stansted, utóbbit pedig a Luton repülőtérre irányítottak át.

Az angol hírügynökségi tudósítások emlékeztetnek rá, hogy Gatwick több mint egy napra le volt zárva 2018 decemberében, miután drónokat észleltek a közelében. Mégis soha senki ellen nem indult eljárás a több mint 1000 járatot és körülbelül 140 000 utast érintő káoszt okozó incidens miatt.

 

Szólj hozzá