Hírek

Drónpilóta képzés harci körülményekre Ukrajnában

Az Ukrán Nemzeti Gárda katonái elméleti és gyakorlati képzést kapnak drónokezelésről, amit a későbbiekben a légi felderítés, a terep távfelderítése, felderítő repülések végzése, tüzérségi tüzek beszabályozása és pontos csapások leadása során kamatoztatnak majd.

Ukrán katona drón oktatás

Az elméleti képzésen a katonák ismereteket kapnak az UAV-k jellemzőiről, a célfeladatok drón támogatással végzett ellátásáról, a kezelői tevékenységről és a repülést befolyásoló tényezőkről. A képzés magában foglalja a repülés előtti oktatást, az első repülést, az intelligens és kézi üzemmódok gyakorlását és a repülési feladatok elvégzését. A repülést többek között DJI Matrice 300 RTK és Autel Evo II PRO drónokkal gyakorolják a katonák.

 
Ipari felmérő drón a harctéren

Az amerikai Autel Robotics és a Sony közös fejlesztéséből született Evo II Pro drón eredetileg az ipari felmérődrónok piacát célozta meg. Egyetlen töltéssel akár 38 percet képes a levegőben tölteni és ideális körülmények között 8 kilométerről is zavartalan, folyamatos élőképet biztosít. A drón a viharos erejű 60 km/h sebességű szélnek is ellenáll.

Az Evo II Pro szuperérzékeny CMOS szenzorral van szerelve, amely rossz fényviszonyok között is nagy dinamikai tartományú felvételeket biztosít. A stabilizált kamera 6K videófelvételt és 20 MP-es fényképeket tud készíteni. A kifejezetten éjszakai repülésekre optimalizált Hyper-Light mód pedig képes kiszűrni a szemcsésedést.

Irány a harctér

Az ukrán gárdisták elméleti és gyakorlati oktatását vizsga követi, majd irány a harctér.

Szólj hozzá