Drónok kora

Drónos projektek az InnoMax Díj nyertesei között

Kihirdették az InnoMax-díj nyerteseit. A verseny fókuszában ezúttal is a mindennapokat jobbá tevő, a közösségi érdeket is szolgáló innováció elősegítése állt.

A tavalyi évhez hasonlóan a meghirdetett pályázatra idén is a civil szférában innovatív megoldásokat alkalmazó nonprofit szervezetek jelentkezhettek.

InnoMax Díj

A győztesek egyike a Kompánia Alapítvány, amely hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekkel foglalkozik a virtuális valóság (VR) segítségével. A Németh Imre Alapítvány drónokkal és VR-felszerelésekkel korszerűsítené az iskolai számítástechnika-oktatást, míg a Dél-Alföldi Urbanisztikai Egyesület Szeged fejlesztéseit mutatja be interaktív módon, applikációs segítséggel. A Magyar Permakultúra Egyesület fenntartható tájtervezéssel és az abban alkalmazott dróntechnológiával nyert. Az eszközpályázat győztese az EVK Szakkollégium, amely digitális szakmai tér ötletével jelentkezett.

InnoMax Díj  nyertesei

Az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese üdvözölte, hogy a pályázatok évről évre izgalmasabbak. Az iskolai oktatást segítő megoldások szemléltethetőbbé teszik a tananyagot, míg más fejlesztések az ökológiai kihívások kezeléséhez is hozzájárulhatnak – emelte ki Marton László.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára szintén zsűritagként méltatta a pályázatokat. Solymár Károly Balázs fontosnak nevezte, hogy Magyarország digitalizációs téren nemzetközileg is versenyképes legyen, ezért – mint fogalmazott – figyelni kell a digitális fejlesztésekre és az oktatásra, a korszerű megoldásokat pedig alkalmazni kell a mindennapokban.

Képek forrása: Inspire Original

Szólj hozzá