Hírek

Digitális innovációk égen és földön

Az Invitech innovációs pályázatára csaknem 70 nonprofit szervezet jelentkezett, melyek közül négy alapítvány és egy egyesület kapott anyagi támogatást digitális fejlesztéseire. A már 11. alkalommal meghirdetett Invitech InnoMax-díjon energia- és klímatudatossági oktatási felület, tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat segítő alkalmazás és iskolai drónprogramozást támogató fejlesztés is a nyertesek közt volt.

Idén az Invitech InnoMax-díjat és a hozzá tartozó pénzjutalmat a zsűri döntése értelmében a Pro Gemmo Alapítvány, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány, a Németh Imre Alapítvány és az Anyaoltalmazó Alapítvány, a közönségszavazás győzteseként pedig a Mindenegyüttmegy Egyesület nyerte el.

A Pro Gemmo Alapítvány a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központban szeretne digitális környezetvédelmi oktatásokat tartani az odalátogató iskolás korú gyerekeknek. A szervezet a pályázatában laptop, mobiltelefon és monitor vásárlásához kért és kapott támogatást.

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány a tanulási nehézségekkel (például diszlexia, diszgráfia) küzdő fiatalokat segítő, DisHelps elnevezésű applikáció fejlesztését vállalta, ehhez kapott anyagi segítséget.

A Németh Imre Alapítvány pedig az iskolások számára is hozzáférhető drónprogramozási fejlesztéssel pályázott: egy kisebb kezdő és egy nagyobb haladó drón beszerzéséhez kapott plusz forrást.

A pandémiás helyzet generálta eszközpályázat győztese az Anyaoltalmazó Alapítvány lett, az elnyert támogatással a szervezet számítógépeket tud vásárolni, hogy biztosíthassa az online oktatásban való részvételt az alapvítványnál átmenti szállást kereső anyák iskoláskorú gyermekeinek.

A közönségszavazáson a Mindenegyüttmegy Egyesület kapta a legtöbb voksot, a szervezet projektjében az egészséges életmód kultúrájának lehetséges eszközeit és módszereit, szellemi és gyakorlati tudását gyűjti össze és mutatja be közérthető formában egy weboldalon.

„Az elmúlt egy év pontosan rávilágított arra, hogy a digitalizáció gyakorlatilag mindenhol segíteni tud, ahol fontosnak tartják az előrelépést, legyen szó az üzleti életről vagy a civil szervezetek másokon segíteni akaró tevékenységéről. Az olyan nagyvállalatok életében, mint amilyen az Invitech is, minden nap a fejlődés lehetőségéről szól. Örülünk, amikor azt látjuk, hogy ez a szemlélet megjelenik az olyan területeken is, mint az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság, az egészségügy vagy az oktatás. A telekommunikációs és informatikai megoldások alkalmazása ezeken a területeken is rengeteget tud segíteni a hatékonyságon, mi ebben szeretnénk támogatást nyújtani a nonprofit szervezeteknek is” – nyilatkozta Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese, a zsűri tagja.

A pályázatok elbírálásában Solymár Károly Balázs és Marton László mellett részt vett Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója, Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. A nyertes pályázók összességében több millió forint támogatást kaptak az Invitechtől.

Szólj hozzá