Hírek

Drónnal és hőkamerával az orvhorgászok ellen a Hernádon

Az Észak-Magyarországi Horgász Egyesület Facebook bejegyzésében számolt be arról, hogy a múlt héten a Hernád folyó kiemelt szakaszait célzottan (drónok, hőkamerák segítségével ) ellenőrizték.

hernad6

Az apadó Hernád Gesztelynél

A munka eredménye június 12-én, érett be, amikor a Hernád bőcsi szakaszán tetten értek öt orvhorgászt.

A Hernád a Sajó legnagyobb, bal parti mellékfolyója. Szlovákiában ered, teljes hossza 286 kilométer, ebből a magyar szakasza 118 km. A víz gyors folyású, oxigéndús. Elsősorban harcsás víz, de megtalálható benne a paduc, a márna, a ponty, a csuka és a süllő is.

L. Mihály, L. Richárd, L. Pál, B. János és B. Patrik érvényes állami jegy és területi engedély nélkül horgászott egy bottal. Az elkövetők ellen szabálysértési feljelentést kezdeményeztek.

A halőröknek május 31-én, szerdán a Gólem-tavon is akadt dolga, ahol K. Ferencet kapták rajta. Ugyan a horgászatra jogosító okmányai rendben voltak, megtartott egy pontyot tilalmi időben.

Szintén a Gólem-tavon pár nappal később, június 2-án, pénteken M. Bálinttal szemben kellett intézkedni, mert érvényes állami jegy és területi engedély nélkül horgászott kettő bottal.

A halőrök szabálysértési feljelentést kezdeményeztek mindkét illetővel szemben.

Az ÉMHE-nek rendszerint meggyűlik a baja szabálytalan horgászokkal, halászokkal, és legtöbbször a Sajón. Már az év harmadik napján találkoztak két bliccelővel, márciusban négyen próbálkoztak engedély nélkül, majd áprilisban pedig két nap alatt három orvhalászt, kettő orvhorgász és egy simlis pecást kaptak el.

Szólj hozzá