Hírek

Drónnal akartak csempészárút vinni a börtönbe

Egy montreali férfi egy furcsa csomagolású nagy csomagot talált, amely kannabiszt, mobiltelefonokat és más csempészett árut tartalmazott a szárítókötélén lógva – a csomag értéke meghaladta a 45 ezer dollárt.

borton

„Személy szerint szívesebben nyertem volna egy összeget a Loto-Québeccel!” – mondta a férfi, aki megtalálta a csempészárút. A csomagban közel egy kilogramm marihuána, hasis, dohány, házi készítésű kés, miniatűr mobiltelefonok voltak.  A különös, „kígyózó” formájú csomagolás oka, hogy ezt drónról a nagyon keskeny börtönrácsok közé is be tudják csúsztatni.

Mathieu Lavoie, a québeci büntetés-végrehajtási intézetek szakszervezetének elnöke szerint „figyelembe véve, hogy a kannabiszt önmagában ötször annyiért adják el a falakon belül, mint az utcán, a szervezett bűnözés most elvesztett egy több mint 45.000 dollár értékű csomagot”.

„Több mint négy kilométerre lakom a börtöntől. Az egész család nagyon meglepődött az udvaron talált csomagon, amely egyértelműen véletlenül esett le egy drónról” – mondta a csomagot megtaláló a férfi.

A rendőrség szerint motoros bandák kezében van a québeci tartományi börtönök feketepiaca. A montreali rendőrség évente több mint 300 panaszt kap a lakosoktól drónokkal kapcsolatban. A panaszok gyakran a börtönök közelében talált gyanús csomagokra vonatkoznak.

Szólj hozzá