Hírek

Drónfelvételek segítik a Néprajzi Múzeum bejárását

Virtuálisan bejárhatóvá vált a Néprajzi Múzeum által közzétett kisfilmen keresztül az intézmény új épülete, amely a Liget Budapest projekt keretében épül az Ötvenhatosok terén. Az új épületet bemutató animációs kisfilm központjában a bejárhatóság és a látogatói élmény állnak. A film különlegességét emellett a 3D szkennelt műtárgyak, valamint a drónfelvételek és a virtuális épületmodell összefűzése jelentik.

Európa egyik legkorábbi, 1872 óta működő etnográfiai intézményeként a Néprajzi Múzeum első alkalommal költözik a számára tervezett, minden szakmai és látogatói igényt kielégítő új épületbe, ahol a tervek szerint az intézmény kevésbé ismert kincseit is megismerheti a közönség. A városligeti épületben tervezett 3.000 négyzetméteres állandó kiállítási tér egy korszerű szemléletű, nagyszabású, látogatóbarát tárlat létrehozására kínál lehetőséget. A városligeti épületben jelentősen megnő majd a látogatók által közvetlenül megismerhető műtárgyak száma és aránya, emellett az időszaki tárlatok is több ezer négyzetméteren kapnak helyet.

A filmben a kivitelezési fázisban lévő épület képei vannak összefűzve a virtuális modellel úgy, hogy a helyszíni drónfelvételekből visszanyert valós kamerapályákhoz illesztették a virtuális tér kamerapályáit. Az aláfestő zene Singh-Bahadur Áron munkája, amely a Néprajzi Múzeum Hangtárának archív felvételeire épül.

Forrás: Néprajzi Múzeum; MTI

Szólj hozzá