Drónok kora

DKR nyílt napot szerveznek Tahitóthfalun

2019. június 15-én a Dunakanyari Repülősök a DOE (Drónpilóták Országos Egyesülete) részvételével nyílt napot tartanak Tahitótfalun a DKR modellreptéren.

A szervezők tervei alapján – amennyiben az időjárás is úgy akarja – ez a hétvége leginkább a pihenésről és a barátok találkozásáról fog szólni, és persze a repülésről. A kellemes időtöltés mellett lehetőség nyílik beszélgetni a DKR csapatával, illetve DOE elnökségi tagjaival is.

A nyílt napon a főszerepet a scale repülőmodellek, FPV repülők és a kisebb habgépek kapják, de ezen prioritás figyelembevételével, lehetőséget biztosítanak a multikopterek, drónok használatára is.

Minden repülés alapfeltétele a modellreptér parancsnokával történő előzetes egyeztetés, a felelősségbiztosítás megléte és a többi repülésben résztvevővel történő teljes körű együttműködés. A modellreptéren a repülések számára eseti légtér áll rendelkezésre, azonban figyelembe kell venni, hogy a helyszín véges számú vendéget tud csak befogadni.

A rendezők már június 14-én éjjel kint alszanak a helyszínen és a tervek szerint 16-ig maradnak. Az érdeklődők számára nyílt napnak viszont, elsősorban június 15-ét szervezik.

A rendezvény kiemelt programjai:

  • FoamHawk Kupa;
  • “Drónfoci” – FPV foci, melyen a Dél-pesti FPV klub évadnyitó rendezvényéhez hasonlóan, a játékosok fentről FPV szemüvegben látják önmagukat és úgy kergetik a labdát;
  • RC modell szépségverseny.

További információ a rendezvényről a DOE weboldalán, valamint az esemény Facebook oldalán érhető el.

Szólj hozzá