Hírek

DJI Matrice 30 – az éjszakai járőr

A sussexi rendőrség egy DJI Matrice 30 drónt állított szolgálatba, az éjszakai megfigyelést végző drón fejlett hőkamerákkal, reflektorokkal és még hangszóróval is rendelkezik.

djipolice3

A Délkelet-Angliában fekvő Sussex megye éjszakai élete egy kicsit biztonságosabb lett! – állítja a rendőrkapitány, aki szerint a rendőrségi drón elsődleges feladata a terület, különösen a strand átvizsgálása péntek és szombat este. A célja pedig, hogy a kiszúrja a kiszolgáltatott személyeket, észrevegye a potenciális bűncselekményeket és ha szükséges bizonyítékokat összegyűjtsön.

djipolice2

Választásuk a DJI Matrice 30 drünra esdett, amely a cég ipari használatra szánt, kompakt kialakítású, könnyen hordozható drónszériája, amely a gyártó legmodernebb fejlesztéseinek teljes tárházát ötvözi. Fejlett AI képességek mellett akár 15 km-es jelátviteli távolságot, mindenirányú akadályérzékelést, centiméter pontos pozícionálást, IP55 védettséget és akár 41 perc repülési időt is tud a drón, amelyhez a gyártó alapból többfunkciós kamerarendszert kínál.

djipolice

Két képzett drónkezelő irányítja az eszközt, kapcsolatban állnak más földi járőrökkel is, akik szükség esetén riaszthatóak a levegőből észlelt bűncselekményhez vagy kritikus helyzethez.

Adele Tucknott felügyelő, a sussexi rendőrség nők és lányok elleni erőszakkal foglalkozó vezetője a következőket mondta: „Mindenkinek biztonságban kell tudnia élvezni az éjszakát, és ez a drón egy újabb eszköz az eszköztárunkban, mivel megvédjük a lakosságot. Ez egy extra szempár az égen, amely teljesen új perspektívát ad a tipikusan nehezebben megközelíthető és átlátható területekre, mint például a tengerpartra. A drón főleg a prevencióban játszik kulcs szerepet, az elsődleges cél a bűnözés megelőzése azáltal, hogy segít a kiszolgáltatott személyek és a bűnözői magatartás észlelésében.

A drónt már sikeresen telepítették West Sussexben, Bognor Regisben, Worthingben, Crawleyban és Horshamban.

Szólj hozzá