Dróntechnológia Hírek

DJI Air 3: A kettős kamerarendszerrel érkező új drón

A DJI ma bejelentette legújabb termékét a DJI Air 3 drónt. Az Air 3 jelentős fejlesztéseket hoz elődeihez képest, különösen a dupla kamera rendszer és a megnövelt akkumulátor kapacitás terén. Ezek a fejlesztések jelentősen javítják a képalkotó képességeket és a repülési időt, így az új modell várhatóan tovább erősíti a DJI pozícióját a piacon.

DJI AIR 3 scaled e1690294485988

Dupla kamera rendszer: 48MP fotók, kiváló részletekkel

Az Air 3 drón legfontosabb újítása a dupla kamera rendszer bevezetése, amely a Mavic 3 sorozatban már bevált technológiát hozza el az Air sorozatba is. Az új rendszer egy f/1.7-es főkamerát tartalmaz, amelynek gyújtótávolsága 24 mm-nek felel meg, valamint egy f/2.8-as teleobjektívet, amelynek gyújtótávolsága 70 mm. Ez a két kamera rendszer nagyobb rugalmasságot és jobb képminőséget biztosít, különösen távoli témák megörökítésekor.

A két kamera azonos szenzort használ, de két különböző lencsével, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a különböző felvételi körülményekhez igazodva válasszanak a két kamera között, és az utólagos szerkesztés közben könnyedén párosítsák a kamerák felvételeit.

DJI AIR 3 specifikáció

Nagyobb akkumulátor, hosszabb repülési idő

A DJI bejegyzése szerint az Air 3 drónban egy 4241 mAh kapacitású akkumulátor található, ami jelentősen nagyobb, mint az Air 2S modellben található akkumulátor. A nagyobb kapacitás hosszabb repülési időt is eredményez, az új modell várhatóan 46 percnyi repülési időt biztosít majd, amely a jelenlegi modellek esetében legfeljebb 34 perc.

Új RC 2 és RC-N2 vezérlők

Az Air 3 drón bejelentésével együtt a DJI új vezérlőket is bemutatott. Az új RC 2 és RC-N2 vezérlők külsőleg nem sok újdonságot hoznak, az egyetlen látható változás az RC 2 modellen található külső antennák hozzáadása. A valódi fejlesztések valószínűleg a vezérlők belső részében találhatóak, amelyek támogatják az O4 átviteli rendszert, ami erősebb kapcsolatot és nagyobb bitsebességet biztosít a korábbiakhoz képest.

 

Ár és elérhetőség

A DJI Air 3 megrendelhető közvetlenül a gyártótól és a hivatalos kiskereskedelmi partnerektől is, a kiszállítás mától kezdődik, a következő konfigurációkban:

  • DJI Air 3 (DJI RC-N2) 455.000 Ft-tól;
  • DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC-N2) 557.000 Ft-tól;
  • DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC 2) 640.000 Ft-tól.

 

Szólj hozzá