Hírek

Balatonboglár: drónnal csaptak le a veszélyes bűnözőre

A balatonföldvári körzeti megbízottak a készenléti rendőrök és a polgárőrök segítségével január 26-án ütöttek rajt egy nagycsepelyi lakoson, akivel szemben a hatóságok 5 körözést is elrendeltek. A 29 éves férfi megpróbálta kivonni magát a már jogerősen kiszabott fogházbüntetése alól, de emellett több szabálysértés elkövetése, valamint egy jármű önkényes elvétele miatt is elfogatóparancs volt érvényben.

pol

A keresett személy a rendőrök láttán azonnal elrejtőzött, de azzal nem számolt, hogy mozgását madártávlatból egy drónnal is követik az egyenruhások.

Az egységek az ingatlant körbe vették, a körzeti megbízottak a férfit elfogták, majd a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Egyre inkább bevett módszer a rendőrök körében, hogy drónnal fésülik át a helyszínt egy-egy razzia, illetve nyomozás során, így ugyanis hatékonyabban kézre kerítik a keresett személyeket. Szintén drón segítségével sikerült elfogniuk két évvel ezelőtt Ercsiben egy körözött férfit, Salgótarjánban, Pécsett és Tolna megyékben pedig drónt használtak a közlekedési ellenőrzések során.

Szólj hozzá