Dróntechnológia Hírek

Az Autel Robotics bemutatta drónjait a 2022-es CES kiállításon

A közelmúltban zajlott a világ legnagyobb Szórakoztató Elektronikai Kiállításának idei felvonása, vagyis a CES 2022. A rendezvényen – többek között – az Autel Robotics is bemutatta drónjait.

A CES-en reflektorfénybe került termékek az EVO Nano és az EVO Lite sorozatok, amelyek az Autel Sky alkalmazással vannak összekötve, és persze mindemellett bemutatásra került a vállalkozásokat megcélzó Dragonfish sorozat is.

Autel CES 2022

EVO Nano sorozat: könnyű, kompakt és akár 80 KM/órás sebességre képes

A Autel EVO Nano sorozat tagjai szinte bárhol elférnek – egy túratáska oldalzsebétől akár a tenyeredig.
 A szuperkönnyű (249 gramm) és ultrakompakt drón 1/2″ inches képalkotó szenzorral szerelt kamerája segítségével akár 48 Megapixeles fényképeket és 4K 30FPS videófelvételeket készíthetsz.

autel_evo_nano

Az Evo Nano+ legfőbb különbsége az alapváltozathoz képest a nagyobb teljesítményű 1/1.28″ inches (0,8 hüvelykes) 50 Megapixeles kamera. Mindkét típus esetében a háromtengelyes gimbal stabilizáció gondoskodik arról, hogy a felvételek még intenzív manőverezés közben is tökéletesen simák és stabilak legyenek.

EVO Lite sorozat: gyenge fényviszonyok között, 40 percig a levegőben

Az Evo Lite a világ első kompakt drónja, amely 4 tengelyes gimballal rendelkezik, melynek köszönhetően a dőlés, a bólintás és a forgás mellett a függőleges elmozdulást is képes stabilizálni. Szintén hozza az 50 megapixeles képminőséget, amely az 1/1.28″ inches (0,8 hüvelykes) CMOS érzékelőnek köszönhetünk.


autel_evo_lite

A Defog, azaz ködtelenítő üzemmód a környezethez alkalmazkodva állítja a megjelenített színek telítettségét és kontrasztját, hogy akár ködös időben is kristálytiszta felvételeket készíthess. A drón alkalmas HDR videók előállítására is, amely jelentősen látványosabbá és részletesebbé teszi felvételeinket. Mindezek mellet – a gyártó ígérete szerint – akár 40 percet képes egyhuzamban a levegőben tölteni egyetlen akkumulátorral.

Dragonfish: akár 180 perces repülési idő, 180 KM/órás sebesség

Az Autel Robotics Dragonfish VTOL-t először a 2017-es CES keretében mutatták be prototípusként és csak lassan fejlődött az elmúlt három évben. Egyetlen töltéssel 120-180 percig képesek repülni, maximális sebessége pedig nagyjából 180 km/óra. A 4K videó és az 50x optikai zoom több mint 28 kilométeres tartományban képes professzionális képminőséget biztosítani.

Autel Dragonfish

A billenőrotoros VTOL drónok elsősorban a nagyipari cégek ellenőrzési feladatát teljesíthetik, azonban elképzelhető, hogy a közeljövőben a rendőrök, a tűzoltók vagy akár a mentősök is alkalmazzák ezen eszközöket.

Magyar startupok a CES-en

Az idei CES-en az INPUT Program és az Express Innovation Agency közös szervezésében tizenkét magyar startup is bemutatkozhatott. A startupokat egy kétkörös folyamatban választották ki, a szakmai felkészültség és elért eredmények mellett a várható fogadókészséget és az angol nyelvtudást is figyelembe véve. A csapatokat az eseménnyel és az amerikai piaccal kapcsolatos információkkal látták el, segítséget kaptak előadásaik tökéletesítésében, és személyre szóló tanácsokat hazai és nemzetközi szakemberektől, köztük szilícium-völgyi befektetőtől. A tizenkét tech startup tagjai a CES kiállítást követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel találkozhattak.

Szólj hozzá