Hírek

Az ANAVIA nagy napja – 200 darab robot helikopterre kaptak megrendelést

Az EDGE, a világ vezető fejlett technológiai és védelmi csoportjai között, jelentős szerződést írt alá 200 darab (!) HT-100 és HT-750 típusú pilóta nélküli helikopter szállítására az Egyesült Arab Emírségek Védelmi Minisztériumának. Ez a valaha volt legnagyobb megrendelés pilóta nélküli helikopter rendszerekre. A pilóta nélküli VTOL rendszereket a svájci székhelyű ANAVIA gyártja majd, amely az autonóm légi képességek fejlesztésére és gyártására specializálódott. 

Az kompakt HT-100 és a nagyobb HT-750 több szerepet betöltő pilóta nélküli helikoptereket ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) és logisztikai küldetésekhez terveztek, hogy nehéz terheket szállítsanak.

ANAVIA2

2023 novemberében az EDGE 52%-os többségi részesedést szerzett az ANAVIA-ban, amely fejleszt és gyárt pilóta nélküli helikoptereket. A gépek megfigyelési, felderítési és szállítási feladatokat egyaránt elláthatnak.

A HT-100 könnyű karbon konstrukció, a Flettner dupla rotoros meghajtás nagy hasznos terhet emelést és repülési stabilitást biztosít.

Az intelligens redundanciarendszer része a megbízható, nagy teljesítményű tartalék elektromos hajtás, mint vészhelyzeti megoldás.

ANAVIA1

Khaled Al Zaabi, az EDGE elnöke ezt mondta: “Ez a jelentős üzlet fontos mérföldkövet jelent mind az HT-100 és HT-750 rendszerek, mind az EDGE számára. Helikoptereink a légi, szárazföldi és tengeri területeken egyaránt használhatók.”

Szólj hozzá