Hírek

A városi drónszolgáltatások magas szintű elismerése

A skóciai Argyll and Bute terület 2021-ben az Egyesült Királyságban a Skyports drónspecialistáival együttműködve sikeresen kipróbálta a drónok használatát iskolai étkezések biztosítására. A projekt országos elismerést szerzett azzal, hogy a tanács most 2023-ban COSLA Kiválósági Díjra jelölte a Szolgáltatás, innováció és fejlesztés kategóriában. 

Skyports drone leaving Oban Airport Medium

A tanács ambiciózus tervei között szerepel az Egyesült Királyság első pilóta nélküli légijármű (UAV) logisztikai és képzési központjának létrehozása az obani repülőtéren az Argyll és Bute vidékfejlesztési megállapodásának finanszírozásával. Az Argyll és Bute Tanács által versenypályázati eljárással biztosított 250 000 font összegű finanszírozás lehetővé teszi a további kísérletek lebonyolítását még ebben az évben.

Oban Airport 3

A kísérletek segítik a drónok további felhasználását a terület távoli és vidéki részein. Robin Currie tanácsos, az Argyll és Bute tanács vezetője szerint a „Földrajzi elhelyezkedésünk és a folyamatban lévő költségvetési megszorítások azt jelentik, hogy innovatív megoldásokat kell kifejlesztenünk távoli és vidéki közösségeink eléréséhez. Rendkívül ambiciózusan tervezzük az első egyesült királyságbeli UAV logisztikai és képzési központ létrehozását, amely úttörő lehetőségeket teremt. Tudjuk, hogy az iskolai étkezés drónnal történő szállítása először az Egyesült Királyságban itt valósult meg és fantasztikus látni, hogy a kemény munkát elismerték a díjra való jelölésünkkor. Most szeretnénk megvizsgálni, milyen más lehetőségek rejlenek a technológiában.”  

Oban Airport from 600feet

Az új kísérletek számos lehetséges szolgáltatást vizsgálnak meg, beleértve a rakományszállítási műveleteket, az infrastruktúra felmérését és felügyeletét, az utak és hidak folyamatos karbantartását, valamint a tengeri és mezőgazdasági környezet felügyeletét is. 

Oban Airport 2

Az obani repülőtéren található drón logisztikai és kiképzési központ tervezési engedélye megvan, és jelenleg a skót kormány előtt van a működési javaslat. 

Szólj hozzá