Hírek

A drónos csomagszállítás Izraelben sem fikció többé

Izraelben a koronavírus-esetek száma stabilizálódik, de a betegek száma továbbra is aggasztóan magas, ezért az ország minden eszközt bevet a járvány ellen.

A drónokat Izraelben már a tavaszi járványhullámban is bevetették. Akkor segítségükkel ellenőrizte a rendőrség, hogy a házi karanténban lévők valóban otthon tartózkodnak-e. Magas épületeknél az ablakhoz kellett állniuk, és az odaérkező drónokon elhelyezett kamerával lefényképezték őket.

Izrael a koronavírus fertőzés időszaka alatt indította el drónhálózatának kiépítését is. A kormányzat által irányított és támogatott drónprojekt azzal a céllal jött létre, hogy az új technológia alkalmazásával segítsék elő a járvány kezelését. A projekt keretében drónokkal végzik a tesztek, gyógyszerek és betegektől vett minták házhoz szállítását, eljuttatását a laboratóriumokba, a kórházakba és a páciensekhez.

A jelenlegi kormányzati projektet egy konkrét vészhelyzet, a koronavírus-járvány hívta életre, a légügyi szakértők mégis úgy vélik, ez fogja elősegíteni a városi légi mobilitást, és a drónos csomagszállítás elterjedését Izraelben.

Forrás: MTI, CGTN News

Szólj hozzá