Dróntechnológia Hírek

A DJI bemutatta legújabb FPV drónját, az Avata-t

A DJI Avata, a DJI új FPV drónja magával ragadó és lélegzetelállító repülési élményt kínál, miközben beépített légcsavarvédőkkel, fejlett biztonsági funkciókkal és nagy teljesítményű kamerával rendelkezik.

DJI Avata

Kiszivárogtatások özöne után hivatalosan is megérkezett a DJI legújabb FPV drónja, az Avata, mely a DJI Goggles 2 és a DJI Motion vezérlővel párosítva “az FPV repülés szinte testen kívüli élményét” nyújtja a DJI kreatív igazgatója, Ferdinand Wolf szerint. Ennek ellenére a már meglévő DJI FPV Remote Controller 2-vel és a DJI FPV Googles V2-vel is vezérelhető.

 
DJI Goggles 2 / DJI Motion Controller
 
Az Avata 18 perces üzemidővel rendelkezik, 2420 mAh-s akkumulátorával, súlya pedig 410 gramm. Beépített propellervédelemmel van ellátva a zárt terekben történő repülés biztonsága érdekében, míg 155°-os látómezejű ultraszéles kamerája 1/1,7 hüvelykes, 48 ​​MP-es, f/2,8 rekesznyílású Photo CMOS-érzékelővel és egy ultra-széles látószögű objektívvel rendelkezik. Képes 4K felbontásban 60fps sebességgel, valamint 2,7K felbontásban 50/60/100/120fps sebességgel felvenni.

A 155°-os látószög csak akkor érhető el, ha a képarány 4:3, és a videófelvételi specifikáció 2,7K 50/60fps vagy 1080p 50/60 fps; a képarány 16:9, és a videófelvételi specifikáció pedig 4K 50/60fps, 2,7K 50/60fps vagy 1080p 50/60fps. A 4K/60 fps videók nem támogatják a 4:3 képarányt, hanem csak 16:9 képarányúak lehetnek.

 


 
Az Avata-t háromféle üzemmóddal lehet használni: “Normál”, amelyben az Avata a többi DJI drónhoz hasonlóan működik, lebeg a helyén a műholdas navigáció vagy a drón alján található vizuális helymeghatározó rendszer segítségével; “Manuális üzemmód” (csak a DJI FPV Remote Controller 2-vel), amelyben teljes, korlátlan irányítást kapunk, és megkapjuk a magával ragadó FPV repülés élményét, a paramétereket pedig kedvünkre testre szabhatjuk; végül a “Sport üzemmód” a másik kettő hibrid keveréke, amely a manuális üzemmód dinamikus mozgási képességeinek egy részét kínálja a normál üzemmód néhány kulcsfontosságú biztonsági funkciójával együtt.

A biztonsági funkciók közé tartozik a vészfék és az új Turtle mód, amely lehetővé teszi, hogy ha véletlenül fejjel lefelé landolna a drón, visszapördüljön és újra felszálljon.

A DJI Avata háromféle csomagban kapható:

    • Alap csomag (hozzávetőlegesen 250 000 forintos áron): csak drón, távirányító, mozgásvezérlő vagy szemüveg nélkül. Ideális azok számára, akik már rendelkeznek kompatibilis vezérlőkkel és szemüveggel.

DJI Avata alap csomag

    • DJI Avata Fly Smart Combo (hozzávetőlegesen 500 000 forintos áron): mely tartalmazza a DJI Avatát, a DJI FPV Goggles V2-t és a DJI Motion Controllert.

 
DJI Avata Fly Smart Combo
 

    • DJI Avata Pro-View Combo (hozzávetőlegesen 615 000 forintos áron): mely tartalmazza a DJI Avatát, az új DJI Goggles 2-t és a DJI Motion Controllert.

 
DJI Avata Pro-View Combo
 

Szólj hozzá