Dróntechnológia Hírek

A DJI bemutatta legújabb drónját, a DJI Mavic 3 Classic-ot

A DJI a mai napon bemutatta a Mavic 3 Classic-ot, amely az eredeti Mavic 3 drón legjobb tulajdonságai közül sokmindent megtartott, kedvezőbb áron. De miben is lett másabb, mint az eredtei Mavic 3? Szinte semmiben, csupán a drágább dupla kamera helyett kapott egy szimpla Hasselblad kamerát, ami a legtöbb felhasználó igényét kielégíti.

 
A DJI Mavic 3 egy évvel ezelőtt érkezett, lenyűgöző 46 perces repülési idővel és egy 24 milliméteres primer objektívvel, valamint egy teleobjektívvel rendelkező kamerával, amely képes távolról is közeli felvételeket készíteni.

A Classic közel azonos specifikációkkal rendelkezik, mint az eredeti két opció: a 8 GB-os standard modell és a Mavic 3 Cine (amely 1 TB-os SSD meghajtóval és az Apple ProRES 422 kódek támogatásával bővült). Ha nincs szükségünk arra, hogy drónunk akár 28-szoros digitális zoomolásra is képes legyen, a Classic szinte minden mást megad, ami a Mavic 3-hoz tartozik.

DJI Mavic 3 és Mavic 3 Classic

DJI Mavic 3 és Mavic 3 Classic

 
Az új drón egyetlen Hasselblad kamerát tartalmaz, 20 megapixeles, 4/3 CMOS érzékelővel és 24 milliméterrel egyenértékű objektívvel, amely 5,1K felvételek rögzítésére képes 50fps sebességgel vagy 4K és 1080P 60fps sebességgel. Van egy lassított felvétel mód is, amely a 4K felvételeket 120 kép/mp-re, az 1080P-t pedig 200 kép/mp-re tudja növelni. A fényképeket 12 bites RAW fájlként rögzíti a megnövelt dinamikatartomány érdekében, míg a videót 10 bites D-Log-ban rögzíti, amely természetes színátmeneteket és nagy rugalmasságot kínál az utómunkák során.

Drágább elődjéhez hasonlóan a Classic is 46 perces maximális repülési idővel büszkélkedhet egyetlen feltöltéssel, emellett úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen a Mavic 3 sorozat többi tagjának akkumulátorával.

DJI Mavic 3 Classic

DJI Mavic 3 Classic

 
A Mavic 3 Classic örökölte a másik két változat lenyűgöző végsebességét is. Normál üzemmódban 15 m/s, filmes üzemmódban 5 m/s, sport üzemmódban pedig 19 m/s (69 km/h) sebesség várható. Ugyanez vonatkozik az emelkedési és süllyedési sebességre is (6 m/s normál üzemmódban, 8 m/s sport üzemmódban, 1 m/s film üzemmódban).

A Classic kompatibilis mind a beépített érintőképernyővel rendelkező DJI RC távvezérlővel, mind az olcsóbb DJI RC-N1 távvezérlővel, amelyet a felhasználónak okostelefonnal és a DJI alkalmazással kell párosítania az élő kamera előnézethez. A távvezérlővel együtt az Ocusync 3+ videóátviteli rendszert is örökölte. Az átvitt adatfolyam Full HD felbontásban, 60p felbontásban érkezik.

DJI Mavic 3 távvezérlők

DJI Mavic 3 távvezérlők

 
A drón maximális hatótávolsága továbbra is 15 km, ami az európai változatnál 12 km-re korlátozódik. Rendelkezik Advanced RTH (Return to Home) és APAS 5.0 üzemmóddal, amelyek lehetővé teszik a Mavic 3 számára, hogy az akadályok elkerülésével hatékonyabban tervezze meg az útvonalat.

A Mavic 3 Classic is profitál az ikertestvérek figyelemre méltóan kompakt méreteiből: összehajtogatva 22,1 cm hosszú, 9,6 cm széles és 9 cm magas, súlya 895 gramm (5 grammal kevesebb, mint a Pro és Cine változatoké).

DJI Mavic 3 Classic alulról

DJI Mavic 3 Classic

 
A DJI drónok magyarországi disztribútora, a Duplitec Kft. tájékoztatása szerint a “csupasz” DJI Mavic 3 Classic ára 670 000, DJI RC-N1 távvezérlővel 720 00, DJI RC távvezérlővel pedig 790 000 Ft körül alakul.

Szólj hozzá