Hírek

3D-s térkép készül Írországról

A Bluesky International, a vezető légi térképészeti cég és az Ecopia AI (Ecopia), a mesterséges intelligencia-alapú térképészeti rendszerek szolgáltatója a közelmúltban bejelentette, hogy elkészítik Írország első 3D-s felszínborítási térképét.

irorszag

A térkép a Bluesky nagyfelbontású légi felvételeivel (12,5 és 25 cm-es felbontás) és az Ecopia fejlett térképészeti technológiájával készül. Írországnak ez a 3D-s térképe rendkívül pontos, átfogó és naprakész lesz, értékes térinformatikai információkat biztosítva a a felhasználási területek széles skálájához, legyen az köz- és a magánszektor résztvevője.

12.5cm

Így néz ki egy 12,5 cm-es felbontású légifotó

A Bluesky-t 2001-ben alapították az Egyesült Királyságban. Ma már több mint 100 alkalmazottuk van az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban és Indiában.

irorszag1

Az Írországról készülő térkép nagy pontosságú vektorrétegeket fog tartalmazni különféle objektumokkal, például épületek, utak, járdák, hidak, parkok, parkolók, sportpályák, erdők és tavak. Ezenkívül a térképadatokat évente frissítik majd, hogy naprakészek legyenek a gyorsan változó világban. A térképek a döntéshozatali folyamatok támogatását szolgálják a különböző iparágakban, valamint a várostervezés, a csapadékvíz kezelés és a távközlési hálózat bővítése esetében is releváns információkkal szolgálnak majd.

Szólj hozzá