Ipari drónok

32. Bábolnai Gazdanapok – a jövő a precíziós gazdálkodásé

A magyar mezőgazdaságban a jelenleginél 60 százalékkal nagyobb termelési potenciál van – mondta az agrárminiszter a 32. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.

Nagy István hozzátette, az agrárvállalkozások akkor lehetnek versenyképesek, ha gyakorlatukba átültetik a legkorszerűbb módszereket, ezért a jövő a precíziós gazdálkodásé.

A miniszter kiemelte: az agrárgazdaság korszakváltását Magyarország digitális agrárstratégiája segíti, amely elsőként készült el Európában. Az adatok gyűjtésével, elemzésével és közreadásával, valamint a technológiai folyamatok automatizálásával növelhető a termelés és teljesíthetők a környezetvédelem feltételei.

A Bábolnai Gazdanapok keretében, a korábbi évek hagyományainak megfelelően folytatódik a SMARTFARM konferenciasorozat is, több mint 50 cég és intézmény közreműködésével. Az idei év újdonsága, hogy a legújabb “okos” talajművelő eszközöket egy több mint 30 méteres interaktív talajszelvényben mutatják be, egymással összehasonlító módon.

Egy társaság pedig mindennap drónbemutatót tart a kiállítás füves területén, ahol a permeteződrónok használatával ismerkedhetnek a látogatók.

Forrás: MTI

Szólj hozzá