Drónok kora

Nagy drónos kérdezz-felelek – Nyulasi Róbert

Elszánt túrázót, elkötelezett természetjárót ismertünk meg Nyulasi Róbert személyében, aki ráadásképpen hobbi drónfotósként is tevékenykedik. Ennek köszönhetően gyönyörű hegyeket láthattok, kirándulós történetekről és drónos tervekről olvashattok, ha tovább görgettek! Köszönjük az interjút!

Nyulasi Róbert

GO2FLY: Mióta reptetsz drónokat és miért kezdted el?

Nyulasi Róbert: Természetfotózással kezdtem, illetve fotózok most is, ezért is választottam a drónozást.

G2F: Hobbinak vagy munkaként indult a drónozás?

NyR: Külföldön élek, ahol a kirándulásainkat úgy szervezzük, hogy a drónozás is beleférjen, így egyelőre hobbiról beszélhetünk. A későbbiekben tervezek dolgozni is a drónommal, de ez még nem alakult ki.

 
G2F: Milyen drónt és kiegészítőket használsz, mik a fejlesztési terveid?

NyR: A legfőbb szempont számomra egy olyan drón választása volt, amelyik megbízható, stabil, megfelelő kamerával rendelkezik a fotózáshoz, és ne telefonos irányítása legyen, ezért esett a választásom a Yuneec Typhoon H3-as drónjára. Ennek az irányíthatóságával, forgathatóságával, illetve több üveglencséből összerakott kamerájával meg vagyok elégedve jelen pillanatban.

G2F: Mi inspirál, milyen tényezőket veszel számba egy-egy helyszín kiválasztásánál?

NyR: Nos, a helyszín kiválasztásánál igyekszem körültekintőnek lenni, ez azonban nem mindig sikerül, néha túlvállalom magam. Értem ezalatt, hogy a gépem kb. 3 kg, ehhez jönnek hozzá a tartozékok, így egy-egy hegyi túrázás melós tud lenni, amikor gyalogosan 1500-2000 méter magasra mászunk, felnézünk a hegy tetején lévő kis keresztre és még azt is megcélozzuk, hátamon a drónnal. Ilyenkor a drónhoz való hátizsák sokat segít, de az első utam a mostani drónnal 2100 m magasban volt, amit még a régi drónom alukofferével tettem meg. Hát mondhatom, sok barátra tettem szert, mivel minden harmadik ember érdeklődve kérdezett a hátamon lévő hatalmas kofferről, így könnyű volt beszélgetésbe elegyedni.

G2F: Kerültél-e már szembe akadályozó tényezőkkel a magyarországi vagy külföldi drónozás során?

NyR: Nem különösebben. Drónpilóta vizsgám, biztosításom, regisztrációm van, nagyobb fennakadás nem volt eddig.

G2F: Milyen drónos munka / felvétel elkészítése szerepel a bakancslistádon?

NyR: Jelenleg egy oldtimer Ferrari videós projekt van tervben, ebben a helyszín kiválasztásnál tartok.

G2F: Hogyan képzeled el a drónozást 10-15 év múlva?

NyR: Mindenképpen szeretnék ezen a területen dolgozni, elsősorban a videózás területén. Úgy gondolom, mint szakma, ismertebb lesz ez a tevékenység, és még több lehetőség lesz benne, mint napjainkban.

Szólj hozzá