Drónok kora

Nagy drónos kérdezz-felelek – Böröczky Bulcsú

Böröczky Bulcsú képeit rendszeresen megosztjuk Facebook oldalunkon. Kérdezz-felelek sorozatunkban most vele beszélgettünk célokról, inspirációról, drónokról…

GO2FLY: Mióta reptetsz drónokat és miért kezdted el?

Böröczky Bulcsú: Öt éve drónozok, ez idő alatt már sok féle megfordult a kezem alatt és még többet kipróbáltam.

G2F: Hobbinak vagy munkaként indult a drónozás?

BB: Hobbinak indult, de aztán munka lett belőle és ma már ebből élek.

1

G2F: Egyedül, társakkal vagy tanfolyamon sajátítottad el a drónreptetés, légi fényképészet fortélyait?

BB: Mindent egyedül tanultam és tanulok a mai napig. Olvasok, online felületeket bámulok rengeteget és a tanultakat rögtön ki is próbálom.

A fényképezés, képalkotás örömét nagyapámtól örököltem, aki festőművész volt. Azt a látásmódot igyekszem tovább adni a képeimen is.

G2F: Milyen drónt és kiegészítőket használsz, mik a fejlesztési terveid?

BB: Jelenleg egy DJI Phantom 4 Pro V2 drónt használok, ez a 2018-as évben megrendezett, a Myactioncam támogatásával létrejött “Drónfotó pályázat” fődíja volt, illetve a 2018-as Agrofotó pályázat fődíjaként egy DJI Mavic Air drónt is van szerencsém használni. Mindkettő kiváló kis eszköz.

Tervezett fejlesztés talán annyi van, hogy a következő megjelenő Phantom sorozat tagját szeretném majd használni, de egyelőre még nincs róla konkrét információ.

G2F: Mi inspirál, milyen tényezőket veszel számba egy-egy helyszín kiválasztásánál?

BB: Törekszem a különleges pillanatok megragadására. Olyan képeket készíteni, ami eltér a megszokottól és egy picit vagy akár nagyon, másképpen mutatja be a megszokott vagy egyáltalán nem megszokott környezetet.

11

G2F: Milyen drónos munka / felvétel elkészítése szerepel a bakancslistádon?

BB: Bakancslista? Van. Még szép! Írország, illetve Izland még hátravan. Persze sok egyéb is, de ez a kettő nagyon vonz.

G2F: Jársz-e drónos közösségbe, ismersz-e ilyen társaságokat?

BB: Kimondottan drónos közösségbe a Facebookon kívül nem járok. Rengeteg kedves embert ismertem meg, akik szintén drónoznak, velük napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Nagyjából mindent át és megbeszélünk, kivesézünk. Sok segítséget kapok, de talán többet adok… Persze jól van ez így.

G2F: Hogyan képzeled el a drónozást 10-15 év múlva?

BB: Hogy mi lesz a jövő? Erről nagy általánosságban lehet csak beszélni. Egy biztos, az emberi tényezőt, a meglátást és az erre való érzékenységet soha nem veheti át egy gép teljesen. Legalábbis, amíg fotózásról beszélünk, addig biztos nem.

Szólj hozzá