Drónok kora

Milyen kapcsolatban áll egymással a légi közlekedés és a térképészet?

Ha azt halljuk, légi közlekedés, általában az utas- és teherszállító járatokkal, esetleg a katonai repülőgépekkel végrehajtott manőverek jutnak először eszünkbe. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a légteret tudományos és mérnöki feladatok elvégzésekor is használják a szakemberek. A HungaroControl Podcast ezúttal a légi térképészet és távérzékelés világába kalauzol el.

A HungaroControl Podcast – mint hazánk leghallgatottabb online szakmai beszélgetős műsora – kéthetente jelentkezik a légi közlekedés legérdekesebb témáival. Az adásokban iparági szakértőket, pilótákat, valamint légiforgalmi és kutatás-fejlesztési szakembereket kérdeznek repülésfizikáról, drónokról, repülésbiztonsági témákról, illetve a légi navigációhoz köthető fejlesztésekről, szakirányú felhasználási területekről.

A legfrissebb Podcastből megismerhetjük a légi térképészet és távérzékelés történetét, jelenét, e tevékenységek gyakorlati hasznát, ugyanakkor megtudhatjuk azt is, mire szolgálnak a lidar szkennerek. A beszélgetés vendége Lehoczky Máté, a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület társelnöke.

Az epizód itt hallgatható meg:

Forrás: HungaroControl

Szólj hozzá