Drónok kora Drónszabályozás

Már 4.000 drónost segít a Légtér Facebook csoport

A Légtér Facebook csoport egy 4.000 tagot magába foglaló közösség, ahol a feltett kérdések megválaszolásában szakértők segítenek, de a tagok egymás közt is megvitathatják a drónozással kapcsolatos kérdéseiket, tapasztalataikat.

Légtér Facebook csoport

A csoport célja elsősorban a drónos és a kisgépes repülést érintő szakmai témák megvitatása, a jogszabályi és hatósági eljárásokkal kapcsolatos kérdések megválaszolása, valamint a napi események, rendezvények és egyéb hasznos információk egymás közötti megosztása. A Légtér Facebook csoport tagsága ingyenes!

Néhány, a közelmúltban felmerült téma a csoportból:

  • A Flightradaron sokszor furcsa, egymás alatt elhelyezkedő, oda-vissza nyomvonalakat láthatunk. Milyen feladatokat végeznek ezek a légijárművek?
  • Értékesítettem egy drónomat. Milyen nyomtatványon, kinek kell bejelenteni a regisztráció megszűnését? Van ennek is költsége?
  • Érdemes számítógépen is gyakorolni a drónkezelést, hiszen szimulátoron következmények nélkül törhetjük össze drónunkat. Milyen szimulátort ajánlanak a csoporttagok?

A Légtér csoportban a kezdő távpilótáktól a profi légtérfelhasználókig valamennyien megtalálhatják kérdéseikre a választ és megoszthatják tapasztalataikat másokkal. Ha drónozással kapcsolatos kérdésed van, vagy megosztanád gondolataidat, akkor ne habozz, irány a Légtér Facebook csoport!

Aki pedig egy Facebook csoportnál többre vágyik, és szeretne egy drónszakmai csapat tagja lenni, annak a Légtér Klubbot ajánljuk figyelmébe. A klubbot azon légtérfelhasználók számára hozták létre, akiknek fontos a legális és biztonságos drónozás, valamint rendszeresen szeretnének naprakész információhoz jutni a drónszabályozással és hatósági eljárásokkal kapcsolatban.

A Légtér Klub tagjai havi rendszerességgel vehetnek részt szakmai meetingeken, melyek különböző, aktuális témákat dolgoznak fel a drónokkal kapcsolatos szabályozási, eljárási és felhasználási témakörökben. A klubtagság havidíjas előfizetésben érhető el, amelynek díja 3.810 Ft.

Szólj hozzá