Dróntechnológia

Eachine DVR03 200mW VTX 520TVL FPV teszt

Nyilván sokakat elgondolkoztat, mi történik, ha elrepül, mi történik, ha lezuhan. Pityegő, telemetria, kezelőn rögzített élőkép… A redundáns rendszerek sokunknál már nem korlátozódnak a két akkumulátoros megoldásokra, de a felmérő berendezés és a valós idejű lesugárzás kis kamerája is külön áramellátást kap.

Az alábbi tesztvideón – Bakó Gábornak köszönhetően – egy merevszárnyú S-UAV reptetését tekinthetjük meg a Balatonföldvári löszfalról, Eachine DVR03 FPV rendszerrel.

“Mi folyamatosan teszteltük az FPV szetteket, mert bár evidensnek tűnik, hogy nagy UAV-ra mehet a nagy profi FPV szett, a valóságban azonban a felmérő kamera olyan nagy tömegű, hogy szeretünk spórolni a videót szolgáltató kis FPV kamera tömegén. Ezért évek óta tesztelgetjük a kis tömegű, de még a lécen éppen átcsúszó kamerákat. Erre a célra általában a saját merevszárnyúmat használom, összekötve a kellemest a hasznossal.” – mondta el Bakó Gábor a teszt kapcsán.

A videóban gyorsítások találhatók, a négyszeresen gyorsított szakaszok úgy különböztethetők meg a normál sebességgel lejátszott felvételszakaszoktól, hogy a gyorsítások alatt nincsen eredeti hangsáv.

A platform egy Sky-King, alapfelszereltséggel (750 * 565 * 115 mm, n. felszálló tömege 100g + FPV szett, redundáns áramellátással). A plusz tömeggel (kamera, lesugárzó, és ezek LiPo akkumulátora) is hozza a 14+ perc repülési időt (siklásoktól függően).

Az analóg kamera a zajszintje és felbontása, valamint az alacsony framerate miatt inkább csak az irányításhoz javasolható, az SD kártyás rögzítési lehetőség ellenére sem üti meg a mércét. Ár érték arányban viszont nagyon jó.

Az Eachine DVR03 200mW VTX 520TVL FPV szett képességeit Gábor egy másik videójában is megtekinthetjük, melynél A Reith im Alpbachtalnál található osztrák kastély szomszédságában található domboldalról szállt fel egy megerősített SKY-KING géppel.

Gábor elmondta: “Ezt a kis repülőt olyan hosszú túrákon használom, amikor távol vagyunk a civilizációtól és számít, hogy mit cipel az ember a hátán. Azóta vannak sokkal jobb kamerák és átalakítók.” Hamarosan ezeket is bemutatjuk.

Szólj hozzá