Drónok kora Dróntechnológia

Drónok segítik az ausztráliai szörfösök biztonságát

Ausztráliában már bevett szokás drónnal megfigyelni a tengerpartokat annak érdekében, hogy a bajbajutottakon minél előbb segíteni tudjanak.

A Jason Iggleden által fejlesztett mobilos alkalmazás, mely a Drone Shark nevet viseli, azonban a megelőzésre fókuszál, hiszen elsődleges célja, hogy figyelmeztesse az embereket, ha cápa van a közelben.

Iggleden, a The Guardian Australia magazinnak adott interjút a közelmúltban, melyben elmondta, miért döntött úgy, hogy Sydney keleti strandjain drónnal videózza a szörfösöket és mennyire hitt ötletében a kezdetekkor, amikor még nem is ismerte pontosan a drónok működését.

A világ első cápa megfigyelő alkalmazását kifejezetten szörfösöknek tervezte, hiszen az elsődleges funkcióján túl képes a hullámlovasok által látogatott helyeket és azok állapotát mutatni, valamint képes arra, hogy a szörfös levideózza magát miközben szeli a hullámokat.

Iggleden úgy véli, hogy a drónok hatékonyabb és ökológiailag megfelelőbb módon képesek a szörfösök és az úszók biztonságát megteremteni, mint a korábban használt cápahálók vagy a helikopteres járőrök.

Forrás: The Guardian Australia

Szólj hozzá