Drónok kora

A Drónpilóták Országos Egyesületének közleménye

Kedves Tagtársunk, modellező barátunk!

Az elnökség megválasztása óta kialakította közös álláspontját, ami az egyik feltétele volt a közös munkának. A fontos kérdésekben igyekeztünk megtalálni a helyes irányt, gyakorlati lépések az ünnepek elmúltával, Januárban történnek.
A rendelkezésünkre álló rövid időszakban számos fontos, bár kevésbé látványos feladatunk volt.

– Átvettük a folyamatokat a leköszönő elnöktől Tuzson Gergelytől, akinek eddigi munkáját és segítőkészségét ezúton is szeretnénk megköszönni.
– Független székhelyszolgáltatóhoz helyeztük az Egyesület postacímét. Az új címünk: 1136 Budapest, Tátra utca 5.
– Biztosítottuk a szolgáltatóktól érkezett számlák kifizetését, az Egyesületnek tartozása nincs, ahogy eddig sem volt.
– Az új elnökségi és Ellenőrző bizottsági tagokat tartalmazó Alapszabályt ügyvéd által benyújtottuk a Törvényszék felé.
– Dolgoztunk azon, hogy tagjaink pilóta nélküli felelősségbiztosítása folyamatos maradhasson. Ezzel kapcsolatban 2019-ben további egyeztetéseket folytatunk a Groupama biztosító vezetőségével.
– Fontosnak tartjuk, hogy Drónpilóták Országos Egyesülete komoly szereplője legyen a drónos társadalomnak, ezért a belső folyamatokat SZMSZ-ban szabályozzuk újra, és DOE Kódex néven Etikai ajánlást hozunk létre, melynek betartásával és folyamatos fejlesztésével fókuszba helyezzük az Egyesület céljait.
– Elindítottuk a hazai és nemzetközi pályázati lehetőségek feltérképezését. Ennek megfelelő koordinálására szakemberünk is van az elnökségen belül.
– Több rendezvényről és közösségépítő programról hoztunk elvi döntést, hogy a jövő évben minél több lehetőséget biztosítsunk a kapcsolatépítésre. Folyamatosan kommunikáljuk majd a rendezvények részleteit.
– Átdolgozás alá vettük az Előnyprogram és Modellreptérprogram elemeit, ezekben a kérdésekben a jövő év elején fogunk tudni további lépéseket tenni.
– A jövőben több figyelmet fordítunk a közösségek közötti programok elindítására, melyek lehetőséget biztosítanak tagjaink számára az információszerzésre, bemutatkozásra és a kapcsolatépítésre.
– Együttműködési lehetőséget keresünk külföldi egyesületekkel, szervezetekkel. Ebben az irányban is tettünk már konkrét lépéseket.
– Létrehoztuk a DOE Care programot, mert szeretnénk gondoskodni tagjainkról. A program részleteiről hamarosan többet is elárulunk!

Továbbra is kérjük, hogy kísérd figyelemmel híreinket, felhívásainkat, és iratkozz fel a https://doe.hu/hirlevel oldalon. Ezzel járulsz hozzá, hogy rendszeres hírlevelet küldhessünk Neked. Ha nem iratkozol fel, nem fogunk hírlevéllel zavarni, de így nem is értesülsz az újdonságokról.

Örülnénk, ha minél többen részt vennétek a közös munkában. Ha konkrét ötleted van valamelyik programmal kapcsolatban, kérünk, írj a segiteniakarok@doe.hu címre és felvesszük Veled a kapcsolatot.

Szeretnénk, ha minden tagunk bizalmat szavazna nekünk és velünk tartana 2019-ben is!

Boldog Karácsonyt kíván a DOE Elnöksége!

Pál Károly elnök, Filep Dániel és Virág Attila alelnökök.

Forrás: DOE

Szólj hozzá