Hírek

Vegyél részt csapatoddal az Edu Agro Drone Cup versenyén!

2022-ben kerül először megrendezésre a Széchenyi Egyetem és az Edutus Egyetem közös szervezésében az Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drón verseny. A hagyományteremtő versenyre 2022. június 11-én kerül sor Mosonmagyaróváron. Repülést akadályozó időjárási tényezők esetén a pótnap 2022. június 18-án lesz.

Edu Agro Drone Cup

Az Edu Agro Drone Cup versenysorozat azokat a versenyzőket várja, akiket érdekel a precíziós mezőgazdaság (különös tekintettel a drón alapú folyadék kijuttatás), a távérzékelés, az ortomozaikos feltérképezés, valamint az automatikus repülési tervek összeállítása.

Az Edu Agro Drone Cup versenyeknek megvannak a fontos fókusz területei, amire a drónok megismerése, programozása és reptetése rávezeti a versenyzőket. Az alábbi készségek és képességek fejlődését célozzák a versenyfeladatok:

  • alapvető drón ismeretek (érzékelés, irányítás, navigáció, mezőgazdasági felhasználási területek),
  • stratégiai érzék az optimális feladat végrehajtáshoz, Számítástechnikai gondolkodás (pl.: együttműködés, hibaelhárítás, programozás, stb.),
  • csapatmunka, kommunikáció, problémamegoldás, kreativitás,
  • akár kezdők számára is érthető és végrehajtható feladatok és nehézségi szintek.

Az esemény menetrendje:

8:30 – 9:30 csapatregisztráció
9:30 – 9:50 balesetbiztonsági előadás
9:50 – 10:00 első csapatok felkészülése
10:00 – 17:00 verseny
17:00 – 17:20 drón szabályozás Mo.-n előadás
17:20 – 18:00 eredményhirdetés és rendezvényzárás

A versenyen maximum 10 csapat fogja összemérni tudását, csapatonként 2-3 fő részvételével, a Széchenyi Egyetem mosonmagyaróvári Tangazdaságának területén (9200, Mosonmagyaróvár, Feketeerdő utca).

DJI permetező drón EDU

Három különböző mezőgazdasági drónnal kell magas szinten teljesíteni a győzelemért!

A feladatok között lesz egy szakmai teszt, amely értékeli a versenyzőknek a drónok, a drónokat érintő szabályozások, illetve a növényvédelem és mezőgazdaság területén szerzett elméleti ismereteit. A további feladatok során pedig előtérbe kerül, hogy a versenyzők mennyire is precízek a precíziós permetezés során, mennyire tudnak pontos ortomozaik képeket csinálni, továbbá, mennyire ügyesek az automata repülési tervek összeállításában.

A szervezők célja, hogy az Edu Agro Drone Cup országos versennyé nője ki magát és a jövőben az általános és középiskolás diákok is részt vehessenek rajta, ezzel is népszerűsítve az agráriumban tapasztalható digitalizációt és robotizációt a jövő nemzedékei számára.

A versenyre előzetes gyakorlási lehetőség is biztosított, mely egy drónokkal „ismerkedős” próbanap keretei között kerül megtartásra 2022. május 28-án (rossz időjárás esetén 2022. június 4.-én) 11:30 és 16:00 óra között.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet az Edu Agro Drone Cup versenyen történő részvétel lehetősége, a dron@ddc.sze.hu e-mail címen tudsz rá jelentkezni.

Szólj hozzá