Hírek

USA: tini drónpilóta mentett életeket

Szombaton egy tinédzser drónpilóta Colorado államban azzal vált hőssé és életmentővé, hogy drónjával felfedezett egy víznyelőbe esett, feje tetejére fordult autót. A 18 éves Josh Logue két ember életét mentette meg. 

dencer5

Brighton, a Denvertől körülbelül 20 mérföldre északnyugatra fekvő 30 ezer lakosú kisvárosban a heves esőzések kiterjedt áradásokhoz vezettek. Szombaton a 18 éves Josh Logue is elővette DJI drónját, hogy légi felmérést végezzen az árvízkárokról. Amikor drónja két mérföldre repült brightoni otthonától, egy híddal keresztezett úton ijesztő látvány fogadta. Egy Jeep Grand Cherokee-t teljesen elnyelt egy az úttest alatt , kerekei esetlenül álltak ki a mélységből.

dencer3

Felismerve a helyzet súlyosságát, Logue és szomszédja, Ryan Nuanes a helyszínre sietett. Érkezéskor azt találták, hogy az elmerült jármű kürtje még mindig szól.  A járműben egy 66 éves férfit és egy 61 éves nőt találtak, mindketten a közeli Keenesburg lakosai, akik kétségbeesetten várták a segítséget. A Brighton-i tűzoltók a mentés felgyorsítása érdekében egy kisteherautóhoz kötötték a Jeep-et, hogy azzal megmozdítva hozzáférjen az egyik ajtajához” – magyarázta Colin Brunt, a tűzoltóság vezetője.

dencer6

A tűzoltók erőfeszítései meghozták az eredményt. Az autó utasait kimenekítették, a mentők ugyan kórházba szállították őket.

dencer4

Gabriel Moltrer, a Colorado Állami Járőrszolgálat egyik tisztje szerint a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. Ha Logue a drónrepülése során nem veszi észre az autót a baleset tragikusan érhetett volna véget.

 

Szólj hozzá