Dróntechnológia Hírek Ipari drónok

Megérkezett a DJI legújabb ipari drónja, az M30

A DJI mai bemutatóján a vállalat új ipari drónjával, a Matrice 30 Enterprise-al, és egy sor új ipari termékkel ismerkedhettek meg az érdeklődők: a DJI Dock-kal a távoli műveletekhez, egy új RC-vezérlővel, valamint az új Zenmuse H20N éjjellátó érzékelővel a DJI M300 RTK drónhoz.

DJI M30 dock

A DJI most először biztosít egy nagy teljesítményű repülési platformot a drónflotta kezeléséhez, valamint egy automatizált állomást a tároláshoz, a felszálláshoz, a leszálláshoz és az automatikus feltöltéshez. Ez az integrált megoldás fontos új lehetőségeket nyit meg a vállalati drónfelhasználók számára a közbiztonsági alkalmazások, az energetikai infrastruktúra és létesítmények ellenőrzése, a keresés és mentés és még sok más területen.

“A DJI Enterprise elkötelezett az új drónmegoldások kutatása és fejlesztése mellett, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy forradalmasítsák a munkát, segítsék a mindennapi hősöket életmentő, az infrastruktúrát karbantartó és a természeti környezetet megőrző küldetéseikben. A DJI Matrice 30 drón kivételes teljesítményével, hordozhatóságával és könnyű kezelhetőségével, valamint a DJI FlightHub 2 flottakezelő és a DJI Dock felhőszoftverrel való zökkenőmentes integrációjával a DJI a jövőbe lép, hogy vállalati ügyfeleink élvezhessék az autonóm megoldásokat, megteremtve a szabályozási engedélyek megszerzése után a látóhatáron túli repülés (BVLOS) lehetőségét” – mondta el Christina Zhang, a DJI vállalati stratégiáért felelős igazgatója.

DJI Matrice 30: egy új, nagy teljesítményű, sokoldalú és hordozható Enterprise drón

Az új DJI Matrice 30 miközben elfér egy hátizsákban, több nagy teljesítményű érzékelőt integrál egyetlen kamerába, egy újratervezett rádióvezérlővel vezérelhető a frissített Pilot 2 szoftverrel. Zökkenőmentesen integrálódik az új felhőalapú flottakezelő szoftverrel, a DJI FlightHub 2-vel és a DJI Dock automata állomással a távoli és pilóta nélküli repülési műveletekhez.

DJI M30

Az M30 sorozat két változatban, M30 és M30T kivitelben kapható. Az M30 rendelkezik egy 48 megapixeles 1/2” CMOS érzékelős kamerával, integrált 5×~16× optikai zoommal és 200× digitális zoommal, és egy 12 megapixeles nagylátószögű kamerával, valamint egy lézeres távolságmérővel, amely akár 1200 méteres távolságban lévő tárgyak pontos koordinátáit is képes megadni. Az M30T egy további 640×512 px-es radiometrikus hőkamerával van felszerelve.

Az IP55-ös védettségnek köszönhetően az M30 kivételes teljesítményt nyújt zord környezetben, erős esőben, nagy szélben, nagy magasságban, még jégen és hóban, valamint -20°C és 50°C közötti szélsőséges hőmérsékleten is.

Más kereskedelmi/ipari drónokkal ellentétben a DJI M30 összecsukható és könnyű kialakítású (felszálló súlya 3,7 kg), így könnyen kinyitható, tárolható és szállítható. Az új, önmelegedő TB30 akkumulátor kialakítása legalább 400 töltési ciklust bír el, és 41 perces repülési időt tesz az új drón számára lehetővé.

DJI RC Plus: új 4G-s Enterprise rádióvezérlő

A DJI RC Plus 7 hüvelykes, széles, nagy felbontású képernyővel rendelkezik, amely lenyűgöző fényerejének köszönhetően a pilóták több vizuális információt láthatnak. Belső akkumulátorral és cserélhető külső akkumulátorral rendelkezik, így akár 6 órán keresztül is működhet bekapcsolt képernyővel.

RC_Plus_remote_controller_IP54

Mivel a DJI RC Plus az M30 drónhoz hasonlóan IP54-es tanúsítvánnyal rendelkezik, esőben is használható. Hat fizikai gombbal rendelkezik a képernyő melletti vezérlőkarok alatt, így egyszerűbbé teszi a kezelést, és lehetővé teszi a küldetés szempontjából kritikus funkciók gyors irányítását, például a nagylátószögű, zoom, infravörös és FPV nézetek közötti váltást anélkül, hogy le kellene vennie a kezet a vezérlőkarokról.

DJI Dock: programozott repülés távoli területeken

A DJI Dock egy autonóm felszállási, leszállási és töltőállomás, amely lehetővé teszi a teljesen automatikus, programozott repüléseket a DJI M30 sorozatával.

DJI-Dock

A DJI Dock jelenleg tesztelés alatt áll, várhatóan 2022 negyedik negyedévétől lesz megvásárolható. A magyar szabályozás viszont még gyermekcipőben jár használatához.

Ahogy az a vállalati drónoknál jellemző, a DJI nem közölte azonnal új termékei árait…

Szólj hozzá