Hírek

Lemond a Drónpilóták Országos Egyesületének vezetősége

Pál Károly, a Drónpilóták Országos Egyesületének elnöke az alábbi közleményt tette közzé ma az Egyesület Facebook oldalán:

Tisztelt Tagság!

Mint bizonyára tudjátok, megszavazásra kerül a 2019/947EU hazai harmonizciós csomagja, amit az Lt. módosítása tartalmaz.

Mit jelent ez számunkra?

A DOE nem érte el azt amiért alakult és küzdött. Az okokon lehet gondolkodni, vitatkozni és nyilván kell is de a jogalkotói oldal teljesen elzárkózott minden kommunikációtól. Sem érdemi egyeztetés sem javaslat integráció nem született. Talán nem állok távol a valóságtól ha azt gondolom, hogy voltak ellenérdekelt lobbi tevékenységek, de ez már a jelenlegi helyzetben nem számít.

Felelős vezetőként egy ilyen volumenű esemény után meg kell állnom és át kell gondolnom az eddigi irányokat.

Sok szép dolgot tettünk és nincs okunk szégyenkezni. Iskola program, jogsegély szolgálat, társadalmi szerepvállalás. Az egyesület sosem volt olyan kiváló anyagi helyzetben mint most. Sosem voltunk annyian mint jelenleg. Ezeket mind azért tettük, hogy egy élhető szabályozási környezetben, megfelelően tudjuk a tagságot támogatni és tovább lépni a jövőbe, közösen. Úgy gondolom nem rajtunk múlt az élhető környezet.

Tekintettel a fentiekre, eljött az ideje, hogy új irányt engedjünk az egyesületnek és új vezetésnek adjunk teret. Ezért a héten nyilatkozatban lemondok az elnöki megbízatásomról és ezzel teljes tisztújítást kezdeményezek az egyesületnél.

Félreértések elkerülése végett, szeretném hangsúlyozni, nem feladjuk a közös értékeket, hanem új vezetésnek adunk lehetőséget és természetesen a régi elnökség minden erejével és tudásával támogatja valamint segíti az új elnökség és ellenőrző bizottság munkáját, amennyiben igényli és számít ránk.

A magam részéről köszönöm a munkátokat és az együtt töltött időt. Megtiszteltetés egy ilyen nagyszerű közösség vezetése. Természetesen az új elnökség létrejöttéig az ügyviteli feladatokat ellátom és elvárom ezt minden tisztségviselőtől. A folyamatban lévő ügyeket és az átvezetését a tagságnak az új jogi környezetbe a tisztségviselő jelöltek bevonásával végrehajtjuk, így biztosítva a tagok érdekeinek biztonságát.

A rendkívüli ONLINE közgyűlés időpontja hamarosan kihirdetésre kerül.

Akik szeretnék jelöltetni magukat valamilyen tisztségre kérem a bemutatkozó anyagot a tisztség megjelölésével küldje az info@doe.hu email címre.

Megjelölhető tisztségek:
– Elnökség
– Ellenőrző bizottsági tag, vezető

Az elnökség nevében,

Tisztelettel:

Pál Károly
Elnök
DOE

Szólj hozzá