Hírek Ipari drónok

Koronavírus-károsultak és a drónipar

A kifejezetten ipari drónhasználattal foglalkozó Commercial Drone Professional portál arról számolt be, hogy az Egyesült Királyságban jelentősen megugrott a pandémia hatására munkájukat elvesztők érdeklődése az iparág iránt. Hogy honnan tudják ezt?

Onnan, hogy csak januárban a világjárvány miatt ezer munkanélkülivé vált ember jelentkezett a COPTRZ új tanfolyamára a társaság közlése szerint. Ez egy kereskedelmi drónos képzéssel foglalkozó közép-angliai cég, amely az oktatás mellett hardver-megoldásokat, tanácsadást és folyamatos üzleti támogatást is nyújt ügyfeleinek (melyek között megtalálható a Pfizer, a PwC, a BMW, a Ford, a Védelmi Minisztérium, valamint több rendőrség tűzoltóság).

Az olyan ágazatokban, mint például a vendéglátás és a légi közlekedés, nagy pusztítást végzett a világjárvány, az ebben dolgozók folyamatosan keresik a lehetőséget más szektorok felé. A COPTRZ pedig igyekszik meglovagolni az érdeklődést, méghozzá mindenki számára előnyös módon: ingyen kínálnak e-learninges drónkezelő tanfolyamot, mert úgy hiszik, a COVID-19 hosszabb távon gyorsítani fogja a drón szektor növekedését.

A Price Waterhouse Coopers előrejelzése szerint az Egyesült Királyság drónipara 43 milliárd fontos növekedést fog produkálni, 16 milliárd font nettó költségmegtakarítást eredményezve a gazdaság számára. 2030-ra 628.000 új munkahelyre számítanak ennek az iparágnak köszönhetően.

Forrás: Commercial Drone Professional

Szólj hozzá