Hírek

Harci drónokat vásárol Szerbia az Egyesült Arab Emírségektől

Kamikaze- (önmegsemmisítő) harci drónokat vásárol Szerbia az Egyesült Arab Emírségektől – jelentette be Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállításon. A szerb elnök sajtótájékoztatóját élőben közvetítette a szerbiai közszolgálati televízió.

Aleksandar Vucic

A bejelentés azért is keltett feltűnést, mert a szerb hadsereg korszerűsítése az utóbbi években jelentős mértékben Oroszországtól függött, Belgrád harckocsikat, páncélos járműveket, helikoptereket és harci repülőgépeket kapott, illetve vásárolt Moszkvától – adta hírül az MTI.

Aleksandar Vucic most azt közölte: a francia Dassault Aviation SA Rafale repülőgépek beszerzése hárommilliárd eurós kiadást jelenthet, a tárgyalások azonban még folynak a gyártóval.

Rafale RIAT 2009 3751416421

A harci drónok kapcsán Aleksandar Vucic közölte: az önmegsemmisítő, pilóta nélküli harci repülőeszközök vásárlásáról a következő 48 órában megkötik a szerződést, de azt is hozzátette, hogy reményei szerint a szerb hadsereg már a következő öt-hat hónapban saját gyártmányú önmegsemmisítő drónokkal is rendelkezik majd.

Szólj hozzá