Hírek

Drónprojekt a Highlights of Hungary jelöltjei között

Január 28-ig lehet még szavazni a Highlights of Hungary 2018 jelöltjeire, köztük Európa piacvezető drón show szolgáltató cége, a CollMot Kft. projektjére is.

A Highlights of Hungary 2013 óta az első és egyetlen olyan hazai kreatív gyűjtés, mely szakmai alapokon, ám kategóriák nélkül egy platformon mutatja be a hazai sikereket. A mindenkori kurátori csapat 10 felkért szakemberből áll, akik a kreatív ipar különböző területeit képviselik, ám mind az értéket kutatják, ennek alapján jelölik az aktuális év számukra legizgalmasabb projektjeit.

Az idei 55 jelölt között található a CollMot Entertainment is. A drón show szolgáltató cég lélegzetelállító kültéri drónos látványbemutatóinak innovatív összetevői között szerepelnek 3D animált drón szobrok, drónról indított tűzijátékok, színes drón festmények és valós idejű ember-robot interakción alapuló showműsorok.

154167484741941HEg05NK1slR L

A céget 2015-ben alapították Budapesten, egyedi élő showműsoraik azóta eljutottak a világ számos szegletébe (FINA vizes világbajnokság megnyitója és Sziget Fesztivál Budapesten, Shanghai Interaktív Színházi Fesztivál Kínában, Andersen fesztivál Dániában).

“Jónéhány éve figyelem és keresem a technológia és művészet közös metszetét. Ennek nyomán a linzi Ars-Electronica gondolatiságát láttam megjelenni egy hazai csapat – a CollMot Entertainment – munkájában. Eleinte a Sziget fesztiválon, később a FINA megnyitón, majd az augusztus 20-i ünnepségeken jelentek meg a “táncoló drónok”, amelyek oly speciális élményt és összhatást adnak, hogy már a látványvilág is lenyűgöző, De különösen az, ha tudjuk a mögötte megjelenő technológiát is. Újabban – e különleges módszerekkel mozgatott animációk – mint “égfestés” és hasonlók is jellemzik munkájukat, amelyet tehát nem csak az esztétikum , de a kísérletezőkedv, a soha nem látott különlegesség erejével is hatnak.” – mondta el Liptay Gabriella, a projektet jelölő kurátor.

A Highlights of Hungary leginspirálóbb projektjeire január 11. és 28. között lehet szavazni a verseny oldalán. A kurátori és a közönségdíj, valamint a Kreatív különdíjának ünnepélyes átadója február 6-án, a Katona József Színházban lesz.

Forrás: Highlights of Hungary

Szólj hozzá