Hírek

Drónokat küldtek Moszkvára – Leállt az egyik repülőtér

Az előzetes adatok szerint három drón tartott Moszkva felé július 4-én. Kettőt közülük rádióelektronikus eszközökkel Új-Moszkvánál, egyet pedig a Kalugai régióban  tettek harcképtelenné – közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel a katasztrófavédelem illetékese. Elmondása szerint a drónok merev szárnyas kivitelűek voltak. Sem áldozatokról sem  károkról nem érkezett jelentés.

Flughafen Wnukowo

Az incidens miatt a “repülőtéren kívül álló technikai okokból” korlátozták a fel- és leszállásokat Moszkva egyik nagy nemzetközi repterén. Az Andrej Nyikolajevics Tupoljev Vnukovói nemzetközi repülőtér a város központjától kb. 30 km-re délnyugatra fekszik.  A Reuters az orosz Szövetségi Légi Közlekedési Ügynökségre, a Roszavijacijára hivatkozva azt közölte, hogy a korlátozásokat helyi idő szerint reggel nyolckor, magyar idő szerint reggel hétkor vezették be.

A Roszavijacija tájékoztatása szerint a Vnukovóba tartó járatokat más környékbeli repterekre irányították át, mert a többi moszkvai reptér közlésük szerint zavartalanul működik.

A repülőtér honlapja szerint legalább tíz, Vnukovóba tartó reggeli járatot átirányítottak a főváros két másik repülőterére, a Seremetyjevóra és a Domogyedovóra.

Szólj hozzá