Hírek

Drónok a gyógyszerellátás szolgáltában

A Sierra Leone-i Tudományos Technológiai és Innovációs Igazgatóság (DSTI) és az Egyesült Királyságban lévő drónspecialista, az UAVAid együttműködésének részeként megtörtént az első drónos egészségügyi szállítás Sierra Leonéban. A repülés a Medical Drone Delivery Project részeként valósult meg, hogy humanitárius segítséget biztosítson Sierra Leone, a világ egyik legszegényebb országának távoli részein.

UAVAid

A Rotifunk faluból a Mabang MCHP-be induló repülés mindössze 13 perc alatt valósult, ami jelentős előrelépést jelent a normál járművel megtehető 2 órához képest. A repülési teszten részt vettek az Egészségügyi Minisztérium, az Országos Orvosi Ellátási Ügynökség, a Környezetvédelmi Minisztérium, az UNICEF, és további szakmai szervezetek képviselői is.

Az MDDP projekt vezetője, David Manley kifejtette, hogy a program kezdetben Sierra Leone szerte 250 közösségi egészségügyi központ és kórház szállításának elősegítésére irányul, és a tervek szerint jelentősen javítja az ország távoli területein élő közösségek gyógyszerhez való hozzáférését.

A több mint 30 nemzetközi vállalatot értékelő szigorú kiválasztási folyamat során választották ki az UAVAid-et a drónszállítónak. „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Sierra Leone kormányával egy ilyen fontos projektben dolgozhatunk, és hozzájárulhatunk az ország egészségügyi rendszerének fejlesztéséhez” – mondta Daniel Ronen, az UAVaid társalapítója.

Forrás: UAVAid

Szólj hozzá