Hírek

Drónnal a közlekedésbiztonságért

Többször írtunk már róla, hogy a magyar rendvédelmi szervek előszeretettel használnak drónokat akcióikhoz. Cél volt már a határvédelem, körözött személyek elfogása (hőkamerás drónt bevetve fogtak el a rendőrök egy gyáli férfit) és nem utolsó sorban a közlekedésbiztonság elősegítése (Somogy megye, Nógrád megye) is.

A somogyi autópálya-rendőrök legutóbb 2020. november 23-án az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték fokozottan, ezúttal a nehéz tehergépkocsik előzési tilalma volt célkeresztben. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök tizennégy esetben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt, ebből tízet külföldi járművezetőkkel szemben. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Forrás: police.hu

Szólj hozzá