Hírek

Drón is segítette a közlekedésrendészeti ellenőrzéseket

A balestek számának csökkentése érdekében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyenruhások Fejér vármegye közútjain a szabálytalankodók forgalomból történő kiszűrésére. Az ellenőrzést ezúttal egy drón is segítette.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten 47 közlekedési baleset történt, azok közül nyolc végződött személyi sérüléssel. A balesetekben összesen tízen sérültek meg.

Összesen 207 esetben kellett intézkediük az egyenruhásoknak gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, a kanyarodási szabályok, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása, valamint a követési távolság be nem tartása miatt. További 146 esetben pedig a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt léptek fel a rendőrök. Ittas járművezetés miatt 11 esetben történt intézkedés.

A közlekedésbiztonság javítása érdekében az ellenőrzéseken kollégáink drónt is bevetettek, melynek során sajnos számos esetben szembesültek jogsértő magatartással.

Az egyenruhások az említett időszakban 94 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 436 helyszíni és 235 közigazgatási bírságot szabtak ki, és 18 közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Szólj hozzá