Hírek

Digitalizáció és dróntechnológia – az agrárium jövője?

Valóban a digitalizáció és a dróntechnológia jelentik az agrárium jövőjét? Többek között erre a kérdésre is választ kaphatunk Mosonmagyaróváron, a Precíziós Agrártájoló szakmai konferencián és kiállításon!

2022. április 13-án a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán ismét megrendezésre kerül a Precíziós Agrártájoló szakmai konferencia és kiállítás. Az esemény fókuszában 2022-ben az agrárium innovációi állnak.

Precíziós Agrártájoló

A rendezvény fő célkitűzése, hogy összekapcsolja az egyetemi kar hallgatóit a régióban és az iparágban tevékenykedő cégekkel, gazdálkodókkal, emellett ismertesse a jelenleg elérhető innovációs lehetőségeket és technológiákat az agrárium területén.

A kiállítás a látogatóknak és a hallgatóknak lehetőséget biztosít a kapcsolatépítésre és a szakmai fejlődésre, illetve betekintés nyújt a kockázati tőkében rejlő lehetőségekbe.

Az esemény szakmai kiállítói a hazai agrár szektor legjelentősebb piaci szereplői, akik bemutatják legújabb fejlesztéseiket, innovatív technológiáik felhasználási területeit és eredményeit. A kiállításon megjelennek továbbá az agrárium érdekképviseleti szervezetei és szaktanácsadó pontok is.

A rendezvényen három szakmai kerekasztal beszélgetés is megrendezésre kerül, az egyetemi kar oktatói, szakmai moderátorok, meghívott vendégek és agrár startupok képviselői között, állattenyésztés, precíziós mezőgazdaság és élelmiszeripari innovációk, valamint a kockázati tőke témaköreiben.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A szakmai kiállítás programja:

9:00 – 9:15 – Regisztráció
9:15 – 10:00 – Köszöntők, programok és kiállítók bemutatása
10:00-16:00 – Szakmai kiállítás és szaktanácsadás
15:00 – 16:00 – Szakmai bemutatók
16:00 – 17:00 – Zárás

Kerekasztal beszélgetések:

11:00-11:45 – Innovációk az állattenyésztésben
Moderátor: Dr. Tóth Tamás
12:00-12:45 – Innovációk a precíziós mezőgazdaság területén
Moderátor: Dr. Vona Viktória
14:00 – 14:45 – Innovációból termék – startupok az agráriumban
Moderátor: Sury Dalma

Szólj hozzá