Ipari drónok Dróntechnológia

A DJI bemutatta új szoftverét, a DJI Terra-t

A DJI új szoftvere lehetővé teszi a dróntechnológiát használó vállalkozások számára, hogy a közbiztonság, építőipar, infrastruktúra, mezőgazdaság és filmipar különböző alkalmazási területein rögzítsék, vizualizálják és elemezzék légi felvételeiket.

„A DJI Terra feltérképezési és modellezési megoldásként egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a drón adatokból származó értékek kinyerését, következtetéseket és javaslatokat nyújthat számos felhasználási esetben, kezdve a baleseti rekonstrukcióktól, a kritikus infrastruktúrák ellenőrzésén keresztül, egészen a mezőgazdasági területek feltérképezéséig és az építési területek modellezéséig.” – mondta Sunny Liao, a DJI igazgatója.

A DJI Terra a rögzíteni kívánt terület vagy objektum alapján számos könnyen kezelhető opcióval segít a drónpilótáknak, hogy gyorsan tervezzenek automatizált repüléseket a létrehozandó térkép vagy 3D modell típusától függően. Három küldetéstervezési típust tartalmaz:

  • Terület – Egy adott terület gyors és egyszerű rögzítése egy egyéni repülési zóna rajzolásával a térképen. Automatikusan generál hatékony repülési útvonalat a kiválasztott területnek megfelelően.
  • Útvonalpont – Dinamikus, egyedi repülési útvonalak tervezése egy terület vagy objektum körül útvonalpontokkal és olyan állítható paraméterekkel, mint a repülőgép magassága, sebessége, iránya, gimbal beállítási szöge. Azon összetettebb feladatok esetében, amelyeknél a részletekre való összpontosítás nagyobb figyelmet igényel, a 3D-s repülés megjelenítési funkció lehetővé teszi a küldetések tervezését és szimulációját.
  • Keresztező útvonal – Nagy mennyiségű adatkészlet rögzítése az azonos útvonal többszöri repülésével. Minden repülés során automatikusan beállítja a fényképezőgép szögét, hogy új részleteket rögzítsen, így az objektumról készített 3D-s modell pontosabb és részletgazdagabb lesz.

A valós idejű feltérképezési képességgel a DJI Terra lehetővé teszi a drónpilóták számára, hogy a drón által összegyűjtött adatokból gyorsan 2D-s ortomozaik térképet vagy vagy 3D-s modellt generáljanak.

A térkép és a modell létrehozás mellett a DJI Terra segít a felhasználóknak az adatok elemzésében is. A könnyen használható elemző eszközökkel azonnali lehetőséget biztosít különböző mérésekre, mint például a lineáris távolság megállapítása, a felület és térfogat becslése.

A DJI Terra a következő Phantom 4 sorozatú drónokkal kompatibilis:

  • Phantom 4 RTK
  • Phantom 4 Pro V2.0
  • Phantom 4 Pro + V2.0
  • Phantom 4 Pro
  • Phantom 4 Advanced és Phantom 4

Forrás: DJI Support

Szólj hozzá