Hírek

Vezető ausztrál dróngyártó az Egyesült Államok piacán

A vezető ausztrál dróngyártó, a Carbonix bejelentette terjeszkedését az Egyesült Államok piacán. Mindezt a New Hampshire-i székhelyű ArgenTech Solutions vállalattal való együttműködés révén teszi. A kezdeti együttműködést követően a két vállalat a közelmúltban aláírt egy fő szolgáltatási szerződést, amelynek értelmében az ArgenTech Solutions a Carbonix Uncrewed Aerial Systems segítségével repülési műveleteket, karbantartást és pilótaképzést is indít asz USA-ban.

usas ausztral

A partnerség lehetővé teszi, hogy a Carbonix VTOL (Vertical Take-Off and Landing) repülőgépeket az ArgenTech Solutions üzemeltethesse különböző kereskedelmi, civil és kormányzati megrendelésekre elsősorban az Egyesült Államokban, később azonban a szélesebb amerikai kontinensen.

Az ArgenTech Solutions egy 2009-ben alapított kisvállalkozás, amely több irodával rendelkezik szerte a világon – központja az Egyesült Államokban, New Hampshire-ben található. A katonaságnak nyújtott tengerentúli drón szolgáltatások mellett az ArgenTech Solutions egy sokoldalú kisvállalkozás, amely technológiafejlesztésre és e termékek piacra való integrálására specializálódott.

A Carbonix vezérigazgatója, Philip van der Burg a következőket mondta: „Az USA-ba való további terjeszkedés logikus lépés a Carbonix számára, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ausztrál tapasztalatainkat erre a nagy és gyorsan növekvő piacra vigyük be. Az ArgenTech operatív szakértelmét nagyra értékelik az iparágban. A partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy kiszolgáljuk az UAS iránti keresletet.” 

Az ArgenTech vezérigazgatója, Brian Veroneau elmondta: „Az ArgenTech Solutions kereskedelmi piacra lépése abból adódik, hogy UAV alvállalkozója a Boeing-Insitunak, ahol munkatársaink az amerikai DOD, a NATO és a külföldi katonai ügyfelek számára küldetéseket teljesítő csapatokkal vannak kapcsolatban. Behatóan ismerjük a katonai műveletek rendjét, és szakértelmet építettünk ki a precíziós műveletek, eljárások és folyamatmenedzsment terén. Az ArgenTech kereskedelmi üzletágának növekedésével szolgáltatásainkat kiterjesztettük az Egyesült Államok Földgazdálkodási Hivatalának futótüzek megfigyelésére is.”

A Carbonix egy innovatív dróntechnológiai vállalat, amely nagy teljesítményű, drónokat fejleszt számos iparág számára, beleértve a lineáris infrastruktúrát, a mezőgazdaságot, a bányászatot és a védelmi ipart is. A cég drónjait hosszú élettartamra/hatótávolsűgra és könnyű, megbízható működésre tervezték. A Carbonix a közelmúltban azon néhány drónvállalat egyike lett, amelyek megkapták a Beyond Visual Line of Sight (BVLoS) jóváhagyást Greater Sydneyben.

 

Szólj hozzá