Hírek

Van Gogh ihlette drónshow

Vincent van Gogh – az egyik legtermékenyebb holland művész – élete és munkássága előtt tisztelegve a Van Gogh Múzeum 1973. július 2-án nyitotta meg kapuit. 50 év elteltével továbbra is a turisták és a helyiek egyik legkedveltebb látnivalója, amely mintegy 2 millió látogatót fogad minden évben. Amellett, hogy számos történelmi kiállításnak ad otthont Van Gogh munkáiból, a múzeum stílusosan szeretné megünnepelni születésnapját, 2023. július 2-án egy nagy születésnapi partival a Museumplein-en.

van gogh museum 640x375 1

A Studio DRIFT által koreografált 200 drónból álló flotta formációja Amszterdam éjszakai égboltját, fényes tablóvá változtatta  Vincent van Gogh híres munkáiból.

Ez a The Fly By Guys által lehetővé tett, technológiát és művészetet összekötő légi látvány hangsúlyozza a múzeum megingathatatlan elkötelezettségét Van Gogh örökségének megőrzése mellett.

van gogh museum

A résztvevők szemtanúi lehettek Van Gogh életművének ikonikus jeleneteinek, amelyeket aprólékosan megvilágítottak a csillagos ég hátterében, ami feltűnő visszhangja volt a művész kozmosz iránti rajongásának.

A Drone Light Show-n két DJI Inspire 3 drónt is bevetettek a látványos légi felvételek készítésére.

 

Szólj hozzá