Hírek

UVH 170 – orvosi szállítás robot helikopterrel

Az UVH 170 típusú pilóta nélküli helikopter 10 kg-os külső hasznos teherrel végzett tesztrepülést. A bemutató fontos kiindulópontként szolgált a BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) orvosi drónszállítások megvalósíthatóságának és hatásának bemutatásához. Az UVH-170 sikeresen bebizonyította, hogy képes hőmérséklet érzékeny orvosi kelléktesztek szállítására.

Az amerikai UAVOS Inc. által fejlesztett 4 ütemű benzinmotoros drón helikopter a kiszállítási pontról felszállva egy 10 kg-os, orvosi mintákból álló rakományt egy nehezen megközelíthető helyen lévő leadási pontra szállította. A 35 km-es távot megtéve pilóta nélküli helikopter 30 percen belül teljesítette a küldetést.

A helikopter külső terhet szállított, és az UAVOS rakományledobó rendszerével volt felszerelve, hevederrel és horoggal. Az UAVOS által tervezett rakományledobó rendszer lehetővé tette a csomag felrakodását a kiindulási ponton, a célállomásra való repülést, 20 méteres süllyesztett magasságban való lebegést, a rakomány felszabadítását a hasznos teher óvatos földre helyezésével, majd a visszatérést a kiindulási pontra.

Az UVH 170 UAS emelőképessége 15 kg hasznos teher, hatótávolsága 350 km, üzemi sebessége 60 km/h. A rakodódobozt körülbelül 0,018 köbméter rakomány szállítására tervezték.

Szólj hozzá