Hírek

Úttörő kompozit anyagok a globális drónpiacon

A tajvani Carbon-Based Technology a közelmúltban debütált hivatalosan is a tőzsdén. A kompozit anyagok gyártására specializálódott a drónpiac globális potenciált lát és hosszú távú elképzelésük szerint a pilóta nélküli járművek vezető alvállalkozói kívánnak lenni. 

2 b 2

Elsősorban a repülési szénszálas kompozit anyagok kutatására és alkalmazására összpontosítva a Carbon-Based Technology aktívan részt vesz már most is katonai UAV karosszériák gyártásában és összeszerelésében. 2011 óta a tajvani székhelyű vállalat a Nemzeti Chung-Shan Tudományos és Technológiai Intézet (NCSIST) beszállítója.

2 b

A Carbon-Based Technology fő erőssége a kompozit anyagok gyártásában szerzett szakértelmében rejlik. Az UAV karosszériákra vonatkozó könnyű súlykövetelményeken túlmenően a vállalat elektromos buszokhoz akkumulátordobozokat is gyárt, amelyek a hagyományos fémanyagokhoz képest 60%-kal csökkentik a tömeget.

Ahogy a pilóta nélküli járművek átalakítják a modern hadviselési stratégiákat, a globális figyelem egyre inkább a virágzó drónipar felé fordul. Míg Tajvan jelenlegi drónpiaca elsősorban a kereskedelmi célú katonai alkalmazásokat szolgálja ki, a Carbon-Based Technology a drónok jövőjét a nemzetközi színtéren látja, ami kulcsfontosságú motivációja volt a tőzsdére lépésnek is. 

A drónok katonai alkalmazásai jelentős érdeklődést váltottak ki, ami arra késztette az országokat, hogy aktívan fektessenek be katonai UAV-k beszerzésébe, telepítésébe, valamint kutatásába és fejlesztésébe. Az előrejelzések szerint 2022 és 2025 között igen jelentős, 27,6%-os éves növekedési ütem várható a katonai drónok globális piacán.

A drónipar bennfentesei szerint a tajvani kormány 3000 drón beszerzését tervezi a következő öt évben. Ez a szám csak békeidőben hangzik nagynak, a háborús övezetekben tapasztalt drónfelhasználás azt mutatja, hogy harctéri körülmények között akár egy órán belül is felhasználhatnak több ezer drónt.

A drónok globális keresletének jelentős növekedésével az ellátási láncok világszerte felkészülnek a várható növekedésre.

3 b

A Geosat Aerospace & Technology és a Thunder Tiger már részt vett nemzetközi drónprojektekben. A Carbon-Based Technology megerősíti elkötelezettségét, hogy a katonai drónok tömeggyártására és karbantartására, a kereskedelmi UAV-k alvállalkozásban történő gyártására, valamint a hazai és nemzetközi drónértékesítésre összpontosítson. Ezenkívül a vállalat utakat keres magának a repüléselektronikai rendszerek információintegrációs üzletágában is

2 b 1

A jövőre nézve a Carbon-Based Technology ambiciózus, hosszú távú célja az elektromágneses impulzusos járműtechnológia fejlesztése és a pilóta nélküli járművek vezető globális alvállalkozójaként való megjelenése. Ez a stratégiai terjeszkedés különböző területeket ölel fel, beleértve az alacsony Föld körüli pályán lévő műholdakat, az elektromos busz alkatrészek kompozit anyagokat, valamint a repülőgép- és űriparba való egyidejű belépést.

A szénalapú technológia jelenleg olyan kulcsfontosságú ágazatokban működik, mint a közepes és nagy katonai minőségű UAV-k gyártása, a szénszálas anyagok gyártása, valamint a drónok összeszerelése és karbantartása.

Szólj hozzá