Dróntechnológia Hírek

Szoftverprobléma az Astro drónoknál

Az amerikai Freefly Systems vállalat világszerte arra kérte az Astro drón tulajdonosokat, hogy egy – vélhetően – szoftverhiba miatt egyelőre ne repüljenek a drónnal.

Nem ez az első eset és valószínűleg sajnos nem is az utolsó, hogy egy dróngyártónak szoftver- vagy hardverprobléma miatt a drónhasználat leállítását kellett kérnie. A Freefly azután tette közzé ezt bejelentést, hogy kiderült, egy Astro drón lezuhanását vélhetően az 1.1.14-es verziójú fedélzeti szoftver hibája okozta. A gyártó jelenleg vizsgálja a probléma okát.

astro 1

A Freefly három éve, 2020-ban mutatta be az Astro-t, amely gimbaljába a 61 megapixeles Sony a7R IV kamerájával a piacon nagy feltűnést keltett. Az Astro-t működtető Skynode repülésvezérlő szoftvert az Auterion fejlesztette ki  nem pedig maga a Freefly.

Noha a Freefly még nem azonosította a probléma kiváltó okát, világszerte azt kérte az Astro felhasználóktól, hogy tartsák a földön a drónjaikat és figyeljék a vállalat kommunikációs csatornáit, ahol a hiba javítása után ingyenesen elérhető lesz a szoftver frissítése.

Szólj hozzá