Hírek

Royal Mail: első állandó postai drónos kézbesítési szolgáltatás

A Skócia partjainál fekvő Orkney-ben keddtől drónnal kézbesítik a küldeményeket, miután a Royal Mail,  az Egyesült Királyság első állandó postai drónos kézbesítési szolgáltatását elindította a szigeten.

4

A leveleket a Royal Mail kirkwalli kézbesítési irodájából szállítják Stromnessbe, ahol a drónos kézbesítések a Graemsay és a Hoy postáira szállítják a küldeményeket, hogy ott a postai dolgozók a szokásos szigeti kézbesítési útvonalon a címzettekhez eljuttathassák.

skot1

“Mindennek, ami segít fenntartani a szolgáltatást – különösen a szigetek nehezebben elérhető területein – támogatnunk kell” – mondta Alistair Carmichael, Orkney és Shetland országgyűlési képviselője. A Royal Mail továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik a szigetek összeköttetésében – és a helyi tudás és gondoskodás létfontosságú a hálózat számára.

skot2

A Royal Mail közleménye szerint a drónszolgáltatás várhatóan jelentősen javítja a szolgáltatási színvonalat és a szállítási időket Graemsay és Hoy számára, mivel az időjárás és a földrajzi helyzet fennakadásokat okozhat a kézbesítési szolgáltatásokban.

A szolgáltatás most még csak három hónapig fog működni, ám a szigetek egymáshoz való közelsége miatt a meglévő szabályozási keretek között tartósan is folytatható. A Royal Mail szerint az elektromos drónok használata a szigetek közötti kézbesítéshez jelentős biztonsági javulást hoz azáltal, hogy a postai dolgozók kockázatmentesen szállíthatnak a kikötők között.

Reykjavíkban 2017-ben indult el a világ első drónos kézbesítési szolgáltatása, amellyel az izlandi főváros vásárlói autonóm drónokon keresztül közvetlenül az ajtóhoz kaphatják az élelmiszereket és egyéb árukat, ami a szolgáltatók szerint jelentősen felgyorsítja a szállítási időt.

2022-ben a Boots gyógyszertár lett az első közösségi gyógyszertár az Egyesült Királyságban, amely drónnal szállítja ki a vényköteles gyógyszereket, és a Portsmouth melletti Thorney Island-ról Wight-szigetére.

Szólj hozzá