Hírek

Rotterdami kikötő: távolsági drón tesztek

Mint arról a go2fly.hu olvasóinak 2023 júniusában már beszámoltunk terv készült a rotterdami kikötő ellenőrzésére, sőt fel is avatták az ország első drone vertiportját, a „Galileo”-t. Cikkünket itt olvashatja.

rotterdam

A rotterdami kikötő most első alkalommal kapott engedélyt egy távolsági drón tesztelésére. A felügyeleti műveletekre szánt drónt a Kikötői Koordinációs Központban található Command & Control Centerből irányítják. A valós idejű kapcsolat fontos szerepet játszik a tűzbiztonsági rendszerben is, hiszen az élőképes repülések során észlelt tűzesetekről a tűzoltóság gyorsan értesíthető.

A drónok használata összhangban van a Rotterdami Kikötői Hatóság stratégiai ambíciójával, hogy a kikötőt hatékonyabbá, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tegyék. A kikötőben zajló dróninnovációs program „kísérleti teret” ad a drónszolgáltatók számára fejlesztéseik tesztelésére. 

A kikötői hatóság központi csomópontból működtetett, a kikötőre kiterjedő, multifunkcionális drónhálózatot kíván kiépíteni, amelyhez távirányítású drónok alkalmazására lesz szükség.

Szólj hozzá