Drónok kora

RepTár Drone Day

2021. augusztus 7-én első alkalommal rendezi meg a Reptár – Szolnoki repülőmúzeum a “RepTár Drone Day” napot, mely nap csak a drónokról és a repülésről szól!

A drónversenyekről ismert akadályok és a kiállított repülőgépek, helikopterek között lavíroznak a drónpilóták a drónjaikkal, mely manővereket LED falon tudják nyomon követni az érdeklődők.

RepTár Drone Day

Bemutatásra kerülnek többek között katonai, felderítő és megfigyelő drónok, valamint egy 2,5 méter átmérőjű mezőgazdasági drón is. A katonai drónbemutató lebilincselő és izgalmas látványát profi szakkommentátor közvetíti.

A nap folyamán több alkalommal is beindításra kerül egy METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtómű. (Távolságtartás, illetve hallásvédő használata kötelező.) A Hangárban drónszimulátorok kipróbálására is lehetőség lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A drónokra szerelt kamerák segítségével új, izgalmas és még sosem látott szemszögből tekinthető meg a RepTár, a Drone-Eye program keretein belül. A repülő eszközök által közvetített képet nyomon lehet követni VR szemüvegben, illetve az óriás kivetítőn is.

Ezen a napon alkalom nyílik a Tesla elektromos autók megismerésére: a tudomány új innovációiról, a környezettudatos elektromos autók használatáról és képességeiről. Három tesztautó, ebből egy kis Tesla, amibe beülhetnek a gyerekek, Tesla koncert, fotózkodás, kiselőadás az elektromos autókról.

Milyen is 2021-ben a legális drónrepülés? A kitelepülő szervezetek a repülés rejtelmeiről és jogi szabályozásáról mesélnek. A kiállítók standjainál lehetőség nyílik kisebb-nagyobb drónok, illetve kiegészítők megtekintésére, valamint megvásárlására is.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

Szólj hozzá