Hírek

Növekvő az igény a drónelhárító rendszerek iránt

A drónellenes eszközök akár négy kilométeres távolságból is képesek észlelni az alacsonyan repülő drónokat. Ezek a rendszerek arra is képesek, hogy nyomon kövessék a drónok útját. Egyes technológiák pedig akár a levegőben is megsemmisíthetik drónokat. A drónellenes technológiák döntő szerepet játszanak a védelmi iparban. A legújabb rendszerek bármilyen drónt észlelni tudnak. A drónelhárító rendszerek iránt egyre nagyobb az igény az állami és magánszektorban egyaránt.

A drónellenes technológia amellett, hogy minimalizálja a légi támadások kockázatát, hatékony a kritikus infrastruktúrák és a repülőterek védelmében is. A berendezések nem csak a drón észlelik, hanem a drónkezelőt is tudják azonosítani.

Az erős piaci dinamika mögött a világ kormányainak megnövekedett védelmi kiadásai, a drónelhárító rendszerek fejlődése, a illetéktelen behatolások számának növekedése és a drónok növekvő használata áll.

ainti dron

A moduláris és méretezhető drónellenes rendszerek fokozott fejlesztése várhatóan számos piaci potenciált kínál majd.

Az európai védelmi kiadások növekedése egyre nagyobb teret hódít a drónelhárító rendszerek világpiacán is. Lengyelország, Spanyolország, Hollandia, Olaszország és Oroszország a térség azon országai közé tartoznak, amelyek sokat költenek a védelemre.

A védelmi kiadások ezekben az országokban várhatóan jelentősen emelkednek majd.

A védelmi szegmens egyre nagyobb teret hódít. Az UAV-ellenes programok nemzetközi biztonsági erőkben történő növekvő bevetése miatt az ágazat akár a legnagyobb piaci részesedéssel is rendelkezhet. A terrorizmus és az illegális műveletek világszerte tapasztalható növekedése miatt, mint például a határátlépés és az illegális csempészet, a C-UAV-k egyre népszerűbbek a védelmi szektorban.

A drónelhárító piac kulcsszereplői napjainkban: Drone Defence, DeTect Inc., Zen Technologies Limited, DroneShield Ltd, METIS Aerospace Ltd, QinetiQ Group PLC, Thales Group, Lockheed Martin Corporation, SRC Inc., Dedrone, SAAB AB, Raytheon Technologies Corporation, IAI Group, Citadel Defense és Robin Radar Systems.

Szólj hozzá