Hírek Ipari drónok

Nevezz dróntechnológiával az agrár-startup ötletversenyre

A Kaposvári Egyetem Agrár és Környezettudományi Kara, valamint az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma agrár-startup ötletversenyt szervez.

startup agrar web

Az ötletverseny célja, hogy támogassa azokat a fiatalokat, akik innovatív ötleteikkel képesek hozzájárulni a mezőgazdaság fejlődéséhez. Az ötletverseny keretében olyan csapatok jelentkezését várják, akik új ötletekkel rendelkeznek többek között a mezőgazdasági gépek, állattenyésztési berendezések, kertészet, öntözéstechnika, élelmiszeripar, drónok, szenzorok, agrárinformatika, GPS-technológia, vállalatirányítás, öntözés vagy kommunikáció tekintetében, melyekkel a termelés hatékonysága fokozható környezetkímélő, fenntartható módon.

A versenyre olyan 3 fős csapatok jelentkezését várják, akik

  • egyetemi hallgatók bármely agrár szakterületen (A kategória)
  • középiskolai diákok agrár szakterületen (B kategória)

Nevezni kizárólag elektronikus formában lehet 2019. május 01. és június 30. között a teljes körűen kitöltött online jelentkezési adatlap beküldésével, melynek része az ötlet részletesen kidolgozott terve (10-15 oldal).

A feltöltött ötletek közül kiválasztásra kerülnek a legjobbak, melyeket a csapatok a döntőn szakmai zsűri előtt prezentálnak.

A döntő időpontja és helyszíne: 2019. szeptember 13. (péntek) Kaposvári Egyetem, 7400 Kaposvár Guba Sándor u. 40.

A verseny díjazása:

  1. díj 1 000 000 Ft
  2. díj 750 000 Ft
  3. díj 500 000 Ft

További információ:
Kaposvári Egyetem Agrár és Környezettudományi Kar
7400 Kaposvár Guba Sándor u. 40
www.akk.ke.hu/startup
varga [PONT] daniel [KUKAC] ke [PONT] hu

Szólj hozzá